Ga naar de inhoud

Nieuwe crisis bij top voetbalbond: directie klaagt in brief aan raad van bestuur rol van preses Van den Bulck aan

 wo 17 mei 2023 09:03
" "
Paul Van den Bulck werd vorig jaar verkozen als opvolger van Mehdi Bayat.

Nog geen 2 maanden na het gedwongen ontslag van CEO Peter Bossaert zit het opnieuw flink scheef aan de top van de Belgische voetbalbond (KBVB). Het directiecomité schreef gisteren een brief naar de raad van bestuur om de lastige samenwerking met voorzitter Paul Van den Bulck aan te klagen.

In maart kwam de moeizame relatie tussen Bossaert en Van den Bulck, die nochtans 2 jaar geleden door Bossaert naar de KBVB werd gehaald, tot ontploffing.

De eerste verweet de tweede te veel inmenging. De twee kwamen steeds meer in aanvaring op elkaars terrein en twistten over bevoegdheden, het botste bij de opvolging van Roberto Martinez en het botste ook bij het nieuwe contract van Bossaert. De raad van bestuur voelde zich andermaal gepasseerd en stemde Bossaert weg.

Maar nu krijgt Van den Bulck, die sinds vorig jaar voorzitter is, van hetzelfde laken een pak van het directiecomité van de KBVB. De directie vindt dat de 58-jarige advocaat zich te veel moeit, waardoor de werking in het gedrang komt.

De situatie is ernstig: 2 directeurs zitten momenteel op doktersbevel thuis. Met de brief hoopt het directiecomité dat de raad van bestuur de boel kan ontmijnen.

Gerelateerd: