Ga naar de inhoud

CEO Peter Bossaert ontslagen bij Belgische voetbalbond door Raad van Bestuur

 do 23 maart 2023 08:09

Peter Bossaert is niet langer de CEO van de Belgische voetbalbond (KBVB). De Raad van Bestuur heeft beslist om zijn contract met onmiddellijke ingang te beëindigen. Gisteren raakte het nieuws bekend dat Bossaert vorig jaar een nieuw en verbeterd contract kreeg, zonder medeweten van de Raad van Bestuur. Dat kost Bossaert zijn kop.

KBVB-voorzitter Paul Van den Bulck kreeg het contract vorige maand onder ogen en zette er een advocatenkantoor op. Dat concludeerde dat het nieuwe contract "een inbreuk is op de ethische code en in strijd met de wetgeving en het reglement van inwendige orde".

Het nieuwe contract hanteerde een indexatie van zijn loon van 500.000 euro, maar vooral de nieuwe voorwaarden voor een loonbonus van 100.000 euro waren de bestuurders een doorn in het oog. Die bonus zou eigenlijk bijna verworven zijn.

Bossaert en het juridisch departement van de KBVB spraken tegen dat er inbreuken waren.

De relatie tussen Van den Bulck en Bossaert was al verzuurd – door terugkerende discussies over bevoegdheden – en dit was de druppel. De leden van de Raad van Bestuur voelden zich – en niet voor de eerste keer – buitenspel gezet door de CEO.

Gisteren kwam het tot een vervroegde bijzondere vergadering. Eerst mocht Bossaert zijn verhaal doen, nadien ging de Raad van Bestuur zonder hem door. Het was opvallend dat daar gisteravond of vannacht geen nieuws over naar buiten kwam, tot het persbericht vanochtend met het onmiddellijke ontslag van Bossaert.

Nieuwe baas op het veld, nieuwe baas ernaast

Drie zinnetjes telde dat, niet meer. "De Raad van Bestuur van de KBVB heeft beslist om het contract van zijn CEO Peter Bossaert met onmiddellijke ingang te beëindigen."

"De Raad van Bestuur maakt vanaf vandaag werk van de opvolging van zijn CEO en zal er intussen over waken dat de dagelijkse werking verzekerd blijft."

"De KBVB onthoudt zich tot nader bericht van verdere commentaar."

Het begin van het nieuwe tijdperk van de Rode Duivels onder bondscoach Domenico Tedesco, de opvolger van Roberto Martinez, begint zo in een totaal imbroglio. Niet alleen op het veld is er dus een nieuwe baas, maar ook ernaast komt die er.

Bossaert was in dienst als CEO sinds 2018. De voormalige baas van Medialaan (het bedrijf achter VTM, Qmusic en Joe) volgde toen Koen De Brabander op.

Paul Van den Bulck (l) en Peter Bossaert (r).
Gerelateerd: