Ga naar de inhoud

Soudal-Quick Step neemt geen risico in Duinkerke: ook hier dragen hun renners mondmasker

 di 16 mei 2023 16:01
De renners van Soudal-Quick Step met mondmasker op het podium.
Na de besmetting van Remco Evenepoel nemen de renners van Soudal-Quick Step geen risico's meer.

In de Giro zijn de protocollen rond mondmaskers opnieuw aangescherpt. In de Vierdaagse van Duinkerke, die vandaag van start ging, is dat nog niet het geval. Toch verschenen de renners van Soudal-Quick Step met een mondmasker op de ploegpresentatie. "Waar het druk is, moeten onze renners een mondmasker dragen", stelt ploegleider Iljo Keisse.

Vandaag is de 67e editie van de Vierdaagse van Duinkerke van start gegaan. De renners vertrokken vanuit de Franse kuststad voor een etappe van 196 kilometer. Opvallend daarbij was, zeker na de commotie rond Covid van de afgelopen dagen in de Giro, dat de renners voor de start van de wedstrijd geen mondmasker hoefden te dragen. 

We willen de risico's beperken. Het 'beestje' is nog niet weg.

Iljo Keisse

Soudal-Quick Step, dat afgelopen weekend in de Giro kopman Remco Evenepoel kwijtspeelde door het virus, neemt nu geen risico's meer. De mannen van Patrick Lefevere verschenen vandaag als enige met een mondmasker op het startpodium in Duinkerke. "We willen de risico's beperken. Het 'beestje' is nog niet weg", vertelt Iljo Keisse.

 

Ook ploegdokter Yvan Vanmol is tevreden dat de renners een mondmasker droegen. "Het is niet omdat de UCI geen standpunt inneemt, dat wij onze verantwoordelijkheid niet moeten nemen", zegt hij.

 

De andere teams wachten momenteel nog op de beslissing van de organisatie. Die wacht op haar beurt op instructies van de Franse overheid of van de UCI. Het zou zomaar kunnen dat iedereen vanaf morgen wel een mondmasker moet dragen om het aantal coronagevallen beperkt te houden.

Gerelateerd: