Ga naar de inhoud

Sébastien Carabin schenkt België nieuwe wereldtitel in cross-duatlon

 wo 3 mei 2023 18:06

Ons land heeft er een wereldkampioen bij. Sébastien Carabin won in Ibiza het WK cross-duatlon, een combinatie van lopen en mountainbiken. Carabin (34) was al Europees kampioen en doet daar nu dus een wereldtitel bij. Ook vorig jaar was de wereldtitel voor een Belg, toen won Thibaut De Smet.

De duatlonwedstrijd in Ibiza bestond uit 5,8 kilometer lopen, 20,9 km mountainbiken en opnieuw 3 km lopen.

 

Carabin, een voormalig mountainbiker, kwam bij de eerste wissel als 3e door en maakte het verschil in het mountainbiken. In de afsluitende loopproef kwam de Deense achtervolger Jens Emil Sloth Nielsen dichterbij, maar Carabin hield voldoende voorsprong om voor de eerste keer wereldkampioen te worden. 

 

Hij finishte in 1u30'20" met een voorsprong van 24 seconden op de Deen en meer dan twee minuten op de Italiaan Alessandro Saravalle.

 

Thibaut De Smet, de wereldkampioen van vorig jaar, werd 8e, Seppe Odeyn werd 11e.

 

Nicolas De Smet behaalde brons bij de beloften, terwijl de derde van de broers De Smet, Matteo, zilver pakte bij de junioren.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: