Ga naar de inhoud

Arnaud Dely strandt op zucht van podium op WK duathlon, Maurine Ricour achtste bij de vrouwen

 za 29 april 2023 22:36

Ibiza was vandaag het toneel voor het WK duatlon. Bij de mannen maakte Arnaud Dely - ondanks een mindere wissel - indruk met een vierde plaats. Nog drie andere Belgen vervoegden hem in de top 11. Bij de vrouwen was Maurine Ricour de beste Belgische met een zevende plaats. Eleonore Hiller schonk België brons bij de U21.

Arnaud Dely is zaterdag op het WK duatlon in het Spaanse Ibiza op de vierde plaats gefinisht.

 

Onze landgenoot is aan een uitstekend seizoen bezig, met heel wat mooie noteringen. Maar Dely kon op het WK de kers op de taart net niet zetten, bij een van zijn wissels verloor hij kostbare tijd.

 

Dely kwam uiteindelijk over de meet in een chrono van 51'18". Erwin Vanderplancke werd zevende (51'34"), Vincent Bierinckx negende (51'41"), Ruben Van Praet elfde (51'44") en Stef Corthouts twintigste (53'36"). 

 

Het sprintformat (5 km lopen, 20 km fietsen en opnieuw 2,5 km lopen) werd gewonnen door de Spanjaard Mario Mola, voor de Fransen Benjamin Choquert en Krilan Le Bihan.

 

Mola, tweevoudig wereldkampioen triatlon op de korte afstand, sleepte zijn eerste wereldtitel in het duatlon uit de brand in een tijd van 51'03", met vijf seconden voorsprong op Europees kampioen Choquert en zeven op Le Bihan

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ricour 8e bij de vrouwen

Maurine Ricour finishte bij de vrouwen op de achtste positie. Ricour klokte af in 1u00'24".

 

De Britse Emma Palants (57'50") veroverde goud, de Hongaarse Zsanett Bragmayer (58'12") en de Japanse Ai Ueda (1u00'04") vervolledigden het podium.

 

Eléonore Hiller, twintigste bij de elite in 1u04'51", kaapte het brons weg bij de U23.   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.