Ga naar de inhoud

Fake account van Patrick Lefevere zorgt voor verwarring: "Remco Evenepoel rijdt de Amstel Gold Race niet"

 di 11 april 2023 21:14
Remco Evenepoel is dit voorjaar enkel nog te bewonderen in Luik-Bastenaken-Luik.
Remco Evenepoel is dit voorjaar enkel nog te bewonderen in Luik-Bastenaken-Luik.

Op sociale media deed vanavond plots het wilde gerucht de ronde dat Soudal-Quick Step Remco Evenepoel aan de start brengt van de Amstel Gold Race. Een kwakkel, die verspreid werd door een vals Facebook-account van Patrick Lefevere. Perschef Phil Lowe werkte het fake news de wereld uit: "Remco rijdt zondag niet."

Soudal-Quick Step kan in de Amstel Gold Race niet rekenen op Julian Alaphilippe, die nog last heeft van zijn knie na een val in de Ronde.

 

Een oplossing leek in de maak, want een zekere Patrick Lefevere meldde plots op Facebook dat Remco Evenepoel onverwachts de Amstel Gold Race aan zijn programma zou toevoegen.

 

Alleen ging het om een fake-account van Patrick Lefevere. De ploegbaas heeft dit jaar al enkele keren gewaarschuwd dat iemand zijn identiteit gestolen heeft.

 

Enkele nieuwsmedia waren daarvan niet op de hoogte en pakten uit met de komst van Evenepoel naar de Amstel Gold Race.

 

Totdat Phil Lowe (de perschef van Soudal-Quick Step) op Twitter zelf een einde maakte aan het gerucht. "Neen, hij rijdt de Amstel niet!"

 

Evenepoel zal wel in Luik-Bastenaken-Luik zijn rugnummer 1 opspelden. Daarna is zijn blik volledig gericht op de Giro.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: