Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Patrick Lefevere: "Ik weiger te geloven dat 'die gelen' beter zijn dan wij"

 vr 31 maart 2023 16:49
Soudal-Quick Step
Met deze ploeg (minus Patrick Lefevere) moet Soudal-Quick Step het zondag doen.

Julian Alaphilippe heeft de laatste jaren met lede ogen moeten toekijken hoe Tadej Pogacar zijn plaats bij de Grote Drie heeft overgenomen. "Het is geen verrassing dat wij geen favoriet zijn", zegt de Fransman. Manager Patrick Lefevere houdt de moed erin. "Als je je op voorhand al verslagen acht, blijf je beter thuis om te kaarten."

Nog maar 3 jaar geleden reed Julian Alaphilippe met Wout van Aert en Mathieu van der Poel richting Oudenaarde, toen hij op een motor botste en het licht uitging.

Het leek toen slechts een kwestie van tijd voor de Fransman ooit wél eens zou kunnen oogsten in de Ronde van Vlaanderen. Maar anno 2023 speelt Alaphilippe niet meer dan een rol als outsider.

 

"Ik zal klaar zijn om te vechten en het beste van mezelf te geven. Het is geen verrassing dat wij niet de favoriet zijn, maar dit wil niet zeggen dat we geen ambities hebben."

 

"Ik heb er vertrouwen in dat we een heel mooie koers kunnen rijden. We moeten de wedstrijd niet van bij het begin controleren, daardoor kunnen we later in de koers misschien meer aanwezig zijn. We laten de schouders in ieder geval niet hangen."

We hoeven de koers niet van in het begin te controleren. Daardoor kunnen we later in de koers misschien meer aanwezig zijn.

Julian Alaphilippe
Alaphilippe
Julian Alaphilippe

Lefevere: "Dat Jumbo-Visma sterker is, zit in ons hoofd"

Ook Alaphilippes manager Patrick Lefevere toont zich ondanks de povere resultaten in Vlaanderen nog altijd strijdvaardig. "We hebben al enkele klappen gekregen, maar zijn nog niet knock-out."

 

"We zijn hier met hetzelfde team dat 2 jaar geleden de Omloop (Davide Ballerini), E3 Harelbeke, Ronde van Vlaanderen (beide Kasper Asgreen) en Waalse Pijl (Julian Alaphilippe) won. Ik zie niet veel verschil."

 

Lefevere maakt zich dan ook sterk dat zijn Wolfpack zijn voet naast die van het oppermachtige Jumbo-Visma kan zetten.

 

"Ik weiger te geloven dat die 'gelen' sterker zijn dan onze renners. Dat zit misschien op dit moment wel in het hoofd. Maar als je je al op voorhand verslagen acht, dan blijf je beter thuis om te kaarten."

Asgreen
Kasper Asgreen

Ex-winnaar Asgreen: "Je kunt ook winnen zonder je wil op te leggen"

Kasper Asgreen is de laatste poulain van Patrick Lefevere die de Ronde van Vlaanderen wist te winnen, al lijkt de vorm van weleer ver weg.

 

"Maar ik ben steeds beter aan het worden, ook al duurt het langer dan ik had verwacht. Hopelijk heb ik zondag de benen wel."

 

"We moeten aanvaarden dat we momenteel niet sterk genoeg zijn om onze wil op te leggen. Maar je kunt ook op een andere manier koersen en winnen."

 

Asgreen geeft een voorbeeld: "Je moet voor de grote drie versnellen al weg zijn. Als zij gaan, rijden ze op een ander niveau. Maar wanneer we zullen toeslaan, doe ik nu uiteraard nog niet uit de doeken."

Soudal-Quick Step
Julian Alaphilippe (Fra)
Kasper Asgreen (Den)
Davide Ballerini (Ita)
Tim Declercq
Yves Lampaert
Tim Merlier
Florian Sénéchal (Fra)