Ga naar de inhoud

PSV stelt Anderlecht-sof Fabio Silva voor: "Een veelzijdige aanvaller"

Fabio Silva krijgt het rugnummer 10 bij PSV.

PSV heeft woensdag Fabio Silva voorgesteld als nieuwe aanvaller. De Nederlandse topclub huurt Silva voor de rest van het seizoen van Premier League-club Wolverhampton Wanderers. Dat verhuurde hem in de eerste seizoenshelft aan Anderlecht, waar hij de verwachtingen niet kon inlossen.

De transfer van Fabio Silva naar PSV is geen verrassing, want de Portugees zat afgelopen weekend al op de tribunes bij de competitiewedstrijd tegen Vitesse.

 

Bij Anderlecht maakte Silva in de 1e seizoenshelft in 32 wedstrijden 11 doelpunten. De Portugees begon nog behoorlijk aan het seizoen, maar deemsterde daarna weg. De voorbije week werd duidelijk dat hij paars-wit wilde verlaten. Nu mag hij het seizoen uitdoen bij PSV.

 

"Fabio is een veelzijdige aanvaller die op meerdere posities voorin kan spelen", zegt algemeen directeur Marcel Brands. "Hij geeft ons extra mogelijkheden en daar zijn we erg blij mee."

 

Ook Silva zelf is in zijn nopjes met zijn nieuwe werkgever. "Hier krijgt jong talent de kans zich te ontwikkelen", reageert de Portugees. "Daarnaast kan ik gaan leren van Ruud Van Nistelrooij, een van de beste spitsen ooit."

 

PSV huurt Silva tot het einde van het seizoen van Wolverhampton, waar hij nog een contract heeft tot 2026. Tweeënhalf jaar geleden namen de Wolves hem voor 40 miljoen euro over van FC Porto. In Engeland kon hij zijn stempel nog niet drukken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.