Ga naar de inhoud

Lawrence Naesen: "Ik zou veel beter uit de verf kunnen komen als loods"

Lawrence Naesen is einde contract bij AG2R-Citroën.

Oliver Naesen (32) verdedigt al jaren de kleuren van AG2R-Citroën, broer Lawrence (30) ligt er ook al even onder contract. De guitige Naesen bouwt zijn eigen carrière uit, maar betreurt dat zijn Franse werkgever niet de kaart van een echte topsprinter trekt.

"Life moves pretty fast, if you don’t stop and look around once in a while you might miss it."

 

Op zijn Instagam-pagina filosfeert Lawrence Naesen, maar kan hij die quote ook toepassen op zijn eigen carrière?

 

"Als het niet gaat in het voorjaar (Naesen brak zijn sleutelbeen in de Omloop) en als je nadien rijdt in de Giro: je ziet bergop af, je gaat volledig in het rood en je kijkt rond, dan merk je dat het leven nog zo slecht niet is."

 

Naesen baalt wel nog altijd van hoe zijn voorjaar in het water is gevallen. Ook voor zijn team was het een mager beestje.

 

"Of de ploegleiding op tafel heeft geklopt? Dat mag. Een voorjaar is het belangrijkste voor een Belg. En ik heb er zelf niet aan kunnen meedoen. Jammer."

Dit is een Frans getinte ploeg. Onze filosofie is het promoten van Franse klimmerstypes. Dat genre past perfect in de ploeg, maar voor mij is het jammer.

Lawrence Naesen (AG2R-Citroën)

Naesen junior rijdt dit jaar weer de Giro. In de sprintersritten probeert hij zich te plaatsen, maar zou hij niet liever de lead-out verzorgen voor een A-sprinter?

 

"Met Marc Sarreau hebben we wel een goeie sprinter en ik denk wel dat ik hem goed zou kunnen lanceren, maar we hebben nog niet genoeg samen gekoerst. We hebben elkaar nog niet echt gevonden."

 

"Waarom we geen spurter hebben? Dit is een Frans getinte ploeg. Hun filosofie is het promoten van Franse klimmerstypes zoals destijds Romain Bardet en nu Benoît Cosnefroy."

 

"Dat genre past perfect in de ploeg, maar voor mij is het jammer dat er geen echte snelle man is: ik zou veel beter uit de verf kunnen komen als loods dan als sprinter."

 

"Ik ben goed voor een 8e of 10e plaats, maar het geeft meer voldoening als je je sprinter kunt lanceren naar het podium."

voorstelling wielerteams 2023
Soudal-Quick Step lees meer
Jumbo-Visma lees meer
Ineos Grenadiers lees meer
Lotto-Dstny lees meer
Alpecin-Deceuninck lees meer
UAE lees meer
Intermarché-Circus-Wanty lees meer
de overige teams in de WorldTour lees meer