Ga naar de inhoud

Staat Sanne Cant zaterdag voor haar grootste uitdaging in 14 jaar? "Op de bank zitten was raar"

 wo 11 januari 2023 15:40

Sanne Cant kan zaterdag voor de 14e keer op een rij Belgisch kampioene veldrijden worden. Uniek, en dat beseft ze. Maar door haar vormdip van de voorbije weken is een nieuwe titel helemaal geen zekerheid. De concurrentie ligt meer dan ooit op de loer. 

Topfavoriete Sanne Cant bereidt zich in de bossen van Lichtaart voor op  het BK bij de elite vrouwen. Zaterdag om 15.15u zal ze strijden voor haar 14e titel op een rij. En ze beseft dat dit niet vanzelfsprekend is." 

 

"Hoe meer ik erover nadenk, hoe onrealistischer het lijkt. Hopelijk
blijft het duren", zegt ze na een van haar laatste trainingen voor het BK. 

 

Toch is het lang geen uitgemaakte zaak dat Cant de tricolore trui weer zal mogen aantrekken. De voorbije weken kampte ze met een vormdip en moest ze noodgedwongen een rustpauze inlassen. Al lijkt het erop dat ze het vertrouwen weer te pakken heeft. 

 

"Die break tijdens de kerstperiode deed deugd. Het was de eerste keer dat ik zowat de helft van de crossen heb overgeslagen. Op de bank zitten terwijl je er normaal tussenhangt, is raar. Maar het heeft wel deugd gedaan." 

Ik kijk alleen maar naar de crossen na mijn break. De laatste 4 crossen waren echt goed, daar bouw ik op voort. 

Het is dus uitkijken naar een spannende cross op zaterdag met een strijd tegen waarschijnlijk Laura Verdonschot en Norbert Riberolle. Die laatste kwam dit jaar wel eens sterker voor de dag dan Cant.

"De voorbije jaren kreeg ik ook wel al echte tegenstand van Lotte Kopecky, maar voor zaterdag zijn Verdonschot en Riberolle inderdaad de grootste concurrenten."

 

"Op sommige parcoursen was Riberolle dit seizoen beter dan ik, op andere niet. Ze is een natuurlijk ploegmate en dat speelt iets meer in mijn voordeel."


"Ik kijk ook alleen maar naar de crossen na mijn break. De laatste 4 crossen waren echt goed, daar bouw ik op voort. Ik voel me nu weer beter in mijn vel."

De volledige babbel met Sanne Cant:

Gerelateerd: