Ga naar de inhoud

Rallyfenomeen en YouTube-ster Ken Block overleden na tragisch ongeluk met sneeuwscooter

Ken Block op de Hockenheimring in 2016.

De Amerikaanse rallyrijder Ken Block is op 55-jarige leeftijd overleden na een ongeluk met een sneeuwscooter in de Amerikaanse staat Utah. De tragische dood van de professionele rallyrijder werd bevestigd door zijn team Hoonigan Racing Division.

“Met groot verdriet moeten we meedelen dat Ken Block vandaag overleden is na een ongeluk met een sneeuwscooter”, klonk het op de sociale media.

 

“Ken was een visionair, een pionier en een icoon. Hij was bovenal een vader en een echtgenoot. Hij zal ontzettend gemist worden.”

 

Het ongeluk gebeurde in Wasatch County in Utah. "De bestuurder, Kenneth Block, reed op een sneeuwscooter steil omhoog, toen het voertuig onder hem vandaan schoot en op hem terechtkwam", verklaarden de lokale overheden.


"Hij is ter plekke overleden aan de verwondingen die hij bij het ongeluk opliep. Block reed in een groep, maar was alleen toen het ongeluk gebeurde."

Lees verder na Instagrampost.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Block werd wereldberoemd door zijn gymkhana-videos

Block begon zijn rallycarrière in 2005 en werd uitgeroepen tot Rookie van het Jaar in het Rally America-kampioenschap. Hij nam tussen 2007 en 2018 deel aan 24 WK-rally's en won verschillende rallycrossmedailles op de X Games.

 

De Amerikaan was medeoprichter van sportkledingbedrijf DC Shoes en produceerde zijn befaamde Gymkhana-video's, waarin hij op gevaarlijke circuits en hindernisbanen reed. De serie werd miljoenen keren bekeken op YouTube.

 

Hij verscheen ook in 2 afleveringen van Top Gear in 2016, waarbij hij met acteur en presentator Matt LeBlanc door Londen reed in een rallywagen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer gymkhana-video's