Ga naar de inhoud

BEKIJK: "Rapid" Ricky Evans, de snelste werper ter wereld, steelt opnieuw de show op WK darts

 za 24 december 2022 00:21
Ricky Evans stal opnieuw de show in "Ally Pally".

Wie Ricky Evans zegt, zegt bliksemsnelle 180's. Het cultfiguur stal in zijn tweede ronde op het WK darts tegen Joe Cullen opnieuw de show met een kerstmuts en baard, een hoop gekke bekken, maar vooral razendsnelle scores. De wereldrecordhouder van de snelste 180 toonde opnieuw waarom men hem "Rapid Ricky" noemt.

180 in 2,16 seconden

Het verhaal van Ricky Evans (32) is apart. De Engelsman brak in 2013 door in de dartssport toen hij de finale haalde van het wereldjeugdkampioenschap. Een grote toekomst lag in het verschiet, maar de verwachtingen inlossen lukte niet echt. Waar hij wel carrière mee maakte: razendsnel werpen.

 

Evans verbaasde keer op keer met zijn ongezien snelle worpen en maakte er zijn handelsmerk van. Uitschieters op de grote podia bleven uit - op een kwartfinale op het EK in 2019 na, maar als "Rapid Ricky" maakte hij wel furore met zijn snelle 180's.

 

Dat leverde ook een wereldrecord op. Tijdens het WK in 2017 wierp hij de snelste 180 ooit in zijn eerste ronde tegen Michael Smith: hij plantte drie pijlen in de triple 20 in amper 2,16 seconden. Waanzinnig.

Kansloos tegen Cullen

Op het huidige WK had Evans, het nummer 42 van de wereld, dinsdag nog Fallon Sherrock als laatste vrouw op het WK naar huis gestuurd. Vrijdagavond nam hij het op tegen "Rockstar" Joe Cullen, het nummer 13 van de wereld, in ronde twee. Een zware dobber voor Evans.


Maar Evans zou, ongeacht het resultaat, zijn passage niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Het cultfiguur kwam net als tegen Sherrock de zaal in met een kerstmuts en een valse baard. Tussen de worpen door vermaakte hij het publiek ook met enkele gekke bekken.


Evans verloor uiteindelijk met 3-1, maar gaf het dolgedraaide publiek wel 7 vliegensvlugge 180's. Volgens watchers op Twitter zat er wel geen worp tussen die het wereldrecord van 2,16 seconden zou kunnen benaderen, al is het nog wachten op officiële tijdsopnames. 

Enkele hoogtepunten uit Evans-Cullen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: