Ga naar de inhoud

Tackle van het toernooi of een fout? Zo stopt Amrabat Mbappé af

Marokko gooide alles in de strijd om Frankrijk te verslaan en Sofyan Amrabat nam dat even heel letterlijk. Met een ultieme tackle stopte hij een doorbraak van Kylian Mbappé af. Maar was de tackle wel koosjer? Bekijk de beelden en oordeel.

In het begin van de tweede helft ontsnapte Kylian Mbappé als een wervelwind op zijn linkerflank. Hij leek ook de terugkerende Sofyan Amrabat uit te kappen, maar die pakte uit met een tackle. Mbappé was even aangeslagen, maar kon voortspelen.

 

"Amrabat nam alles mee, maar (scheidsrechter) Ramos zegt nee: bal gespeeld", riep Peter Vandenbempt op Radio 1. 

 

"Amrabat had ook veel bal, maar dit lijkt me toch een fout. Deschamps heeft gelijk", zei tv-commentator Filip Joos.

Bekijk de tackle van Amrabat op Mbappé: