Ga naar de inhoud

BEKIJK: Zion Williamson zet kwaad bloed met "360 windmill dunk": "Ik liet me meeslepen"

Zion Williamson pakte uit met een spectaculair punt in het slot.

New Orleans, de leider in de Western Conference, heeft zijn zesde overwinning op een rij geboekt, al ging het achteraf vooral over een dunk van uitblinker Zion Williamson. 

De New Orleans Pelicans lijken niet af te stoppen in de Western Conference. Met een 128-117-zege tegen de Phoenix Suns boekten ze al hun zesde succes op een rij.

 

Uitblinker Zion Williamson, goed voor 35 punten, had duidelijk nog een eitje te pellen met de Suns, die hen vorig jaar een halt toeriepen in de Conference Play-offs. 

 

Met een "360 windmill dunk" zette hij een mooi orgelpunt op zijn wedstrijd, al kon de tegenstander dat minder appreciëren. Meteen erna gingen de poppetjes aan het dansen.

 

Williamson excuseerde zich achteraf wel op de persconferentie. "Je moet begrijpen dat ze mijn ploegmaats vorig seizoen hebben uitgeschakeld", vertelde hij. "Ik miste het volledige seizoen (door een blessure, red)."

 

"Ik liet me een beetje meeslepen, dat geef ik toe."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ondanks de 25 punten van DeAndre Ayton en de 24 van Chris Paul incasseerden de Suns een derde verlies op rij en ze zakken naar de derde plaats in het westen, achter Memphis, dat Detroit versloeg (114-103). 

 

Denver staat vierde voor Sacramento, dat met 95-106 won bij Cleveland, en Utah, dat thuis werd verslagen door Minnesota (108-118).   

 

In het oosten verzekerde Milwaukee zich van de tweede plaats achter Boston met een nipte 105-106 overwinning tegen Dallas, met Giannis Antetokounmpo die 28 punten scoorde en Luka Doncic aan de overzijde 33. 

 

Brooklyn klom naar de vierde plaats, achter Cleveland, na een 120-116 overwinning tegen Atlanta.

NBA