Ga naar de inhoud

Skiër Armand Marchant voor start WB-seizoen: "Ik voel dat ik dit jaar podium kan halen"

Armand Marchant verdedigde eerder dit jaar de Belgische kleuren op de Winterspelen in Peking.

Alpineskiër Armand Marchant begint zondag tijdens de slalom in Val d'Isère aan zijn wereldbekerseizoen. De 25-jarige Belg is klaar voor een stap hogerop. "Ik wil dit seizoen een grotere rol spelen", klinkt het.

In Val d'Isère staat Armand Marchant aan de start van een wedstrijd waar hij het eerder al erg goed deed. Vorig jaar haalde hij er zijn beste resultaat met een 7e plaats. Zijn beste prestatie in het wereldbekercircuit is een 5e plaats tijdens de manche in Zagreb in 2020.

 

"Val d'Isère is bijzonder omdat het de plaats is waar ik mijn eerste wereldbekerpunten pakte en waar ik vorig seizoen mijn beste resultaat behaalde", vertelt Marchant.

 

"Het is een beetje paradoxaal, maar dit is een piste waar ik van hou en die ik tegelijkertijd vrees. Het is er steil en de omstandigheden zijn niet altijd optimaal. Het is een grote uitdaging, maar ik ben erg blij om hier mijn seizoen op gang te trappen."

 Ik voel me frisser en heb aan mijn finish gewerkt. Dat is een element dat het verschil kan maken in vergelijking met vorig seizoen.

Armand Marchant

Op de Winterspelen in Peking eerder dit jaar werd hij geplaagd door een enkelblessure. "Dat heeft vorig seizoen mijn prestaties verstoord, maar nu ligt die blessure helemaal achter mij", verzekert Marchant.

 

"Ik voel dat ik helemaal terug in vorm ben. Ik voel me frisser en heb aan mijn finish gewerkt. Dat is een element dat het verschil kan maken in vergelijking met vorig seizoen."

 

Marchant hoopt komend seizoen voor het eerst op het podium te staan in een wereldbekerwedstrijd. "Ik heb mentaal hard gewerkt om klaar te zijn voor de eerste wedstrijd. Ik voel dat ik dit jaar een podium kan halen. Het is de bedoeling om regelmatig punten te halen. Ik wil niet alleen deelnemen, maar een grotere rol spelen."