Ga naar de inhoud

G-wielrenner Clincke:"Parijs is het ultieme doel, hoop om Spelen één keer in mijn leven te mogen ervaren"

 wo 30 november 2022 11:26
Para-cyclist Clincke:"Parijs is het ultieme doel, ik hoop om het één keer in mijn leven te mogen ervaren".
Louis Clincke.

G-wielrenner Louis Clincke was afgelopen week een van de paralympische atleten op de BOIC/BPC-stage in Belek in Turkije. "De stage is eigenlijk bedoeld voor de kanshebbers op Parijs. Ik denk wel dat ik nu op mijn sterkste ben, dus hoop ik om erbij te zijn in 2024", aldus Clincke.

Louis Clincke had in 2022 een boerenjaar. Zo won hij de wereldbeker Para-cycling op de weg. Ook veroverde hij 2 keer een zilveren medaille op het WK wegwielrennen en tijdrijden, maar toch kijkt de tweevoudig vicewereldkampioen al vooruit naar Parijs 2024. 

 

"Parijs is het ultieme doel", klinkt het vastberaden. "De stage is ook bedoeld voor de kanshebbers."

 

"Ik ben ook al 36 jaar. Als G-sporter kan je wel iets langer mee, maar ik denk wel dat ik nu op mijn sterkste ben. Het zou uniek zijn als ik één keer in mijn leven de Spelen mag ervaren."

 

Wat hoop je vooral hier op te pikken? "Als je een vraag hebt of iets wil te weten komen, dan is contacten leggen belangrijk." 

 

"Bij de valide wielrenners hebben ze toch nog net iets meer materiaalkennis. Dit is dus het juiste moment om op al die vragen hun antwoord te weten te komen."

Lees verder na Instagrampost.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ik probeerde Lemmelijn te overklassen in de legpress, maar dat is jammer genoeg niet gelukt"

Louis Clincke keek zijn ogen uit in het trainingscomplex Gloria Sports Arena in Belek. 

 

"Het is voor mij het eerste trainingskamp met de paralympische atleten want in het verleden was ik vaak geblesseerd. Maar om hier ook al de valide sporters aan te treffen, is als grote sportliefhebber de max."

 

Clincke ontmoette heel wat atleten uit andere disciplines, zo ook roeier Ward Lemmelijn. "Hij is een imposante atleet. Ik wou hem proberen te overklassen in de legpress, maar dat is jammer genoeg niet gelukt", besluit Clincke met een kwinkslag.

Federatiearts van G-sport Vlaanderen en revalidatiearts Bru van UZ Gent met 6 ex-revalidanten, nu topatleten waaronder Louis Clincke:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: