Ga naar de inhoud

Louis Clincke rijdt naar zijn tweede gouden plak in Canada en is meteen ook eindwinnaar van de Wereldbeker

Louis Clincke verovert de eindzege in de Wereldbeker.

In Quebec (Canada) heeft Louis Clincke een schitterende tweede gouden medaille behaald op de Wereldbeker Para-cycling in de wegrit. Met deze zege heeft de 35-jarige Lembekenaar zich ook verzekerd van de eindwinst in diezelfde Wereldbeker.

Het succes van Louis Clincke blijft maar duren. De slokop Clincke pakte in de wegrit al zijn tweede gouden medaille. Vrijdag haalde hij tevens het goud in de tijdrit. 

 

De renners moesten 79,4 kilometer afleggen over 9 ronden. Het eerste deel van de ronde liep naar beneden, waarna een lange beklimming volgde in twee delen.     

 

Het eerste deel bedroeg 1,3 kilometer met een gemiddelde van 4%. Het tweede deel - richting de aankomst - bedroeg 1,1 kilometer met een gemiddelde van 3%.   

 

In de derde ronde kwam er een afscheiding. Vier renners waaronder Clincke zaten vooraan in de wedstrijd. In de zesde ronde ging het vooraan te snel voor de Fransman Le Rousseau. 

 

De Spanjaard Juan Jimenez Gutierre, de Ier Ronan Grimes en Louis Clincke sprintten voor de zege. Clincke won met een krachtig eindschot, voor Grimes en Jimenez Gutierre. 

 

Daarmee gaat hij als topfavoriet naar het Wereldkampioenschap volgende week, dat plaatsvindt in Baie-Comeau (Canada). 

Kijk hier naar de eindsprint van Louis Clincke: