Ga naar de inhoud

Tim Celen verovert goud in Canada en is meteen ook eindwinnaar van de Wereldbeker

Driewieler Tim Celen veroverde de gouden plak in de wegrit in Canada.

In Quebec (Canada) heeft driewieler Tim Celen een eerste plaats behaald in de wegrit op de Wereldbekerwedstrijd Para-cycling. Met deze zege heeft de 24-jarige Europese en wereldkampioen zich ook verzekerd van de eindwinst in diezelfde Wereldbeker.

De renners moesten 35,4 kilometer afleggen over 4 ronden. Het eerste deel van de ronde liep naar beneden, waarna een lange beklimming volgde in twee delen.    

 

Het eerste deel bedroeg 1,3 kilometer met een gemiddelde van 4%. Het tweede deel - richting de aankomst - bedroeg 1,1 kilometer met een gemiddelde van 3% . 

 

Tim Celen en de Duitser Jäger voerden de forcing op de beklimming tijdens de tweede ronde. De twee bouwden hun voorsprong stelselmatig uit en bleven samen tot de eindsprint.  

 

In de sprint stond er geen maat op onze landgenoot. Hij nam de zege met enkele lengtes voorsprong op Jäger. Een andere Duitser Schmidt vervolledigde het podium. 

 

Celen behaalt zo net hetzelfde resultaat als handbiker Maxime Hordies. Beiden hebben getoond dat hun conditie optimaal is voor het Wereldkampioenschap volgende week, dat plaatsvindt in Baie-Comeau (Canada).