Ga naar de inhoud

Ewoud Vromant pakt knap zilver in wegrit in Canada, Koen Heuvinck rijdt naar brons

Koen Heuvinck in actie in wegrit in Canada.

In Quebec (Canada) hebben Ewoud Vromant (MC2) en Koen Heuvinck (MC1) een knappe tweede en derde plaats behaald in hun categorie op de Wereldbeker Para-cycling in de wegrit. Met deze derde plaats heeft Heuvinck zijn eerste Wereldbekermedaille behaald uit zijn carrière. Voor Vromant was het zijn tweede medaille behaald in twee dagen tijd.

De renners moesten 61,6 kilometer afleggen over 7 ronden. Het eerste deel van de ronde liep naar beneden, waarna een lange beklimming volgde in twee delen.    

 

Het eerste deel bedroeg 1,3 kilometer met een gemiddelde van 4%. Het tweede deel - richting de aankomst - bedroeg 1,1 kilometer met een gemiddelde van 3%.   

 

In deze wedstrijd waren drie categorieën aan het strijden voor de medailles, namelijk MC1, 2 en 3. MC1 heeft de meeste beperking en MC3 de minste. 

 

In de eerste ronde reden twaalf MC3 samen weg met tien MC2's en een MC1, de Spanjaard Ricardo Ten Argiles. 

 

Na half wedstrijd wist een kopgroep van tien MC3-renners, zes MC2-renners en de Spanjaard Ten Argilles (MC1) zich af te scheiden van de rest. 

 

Zij bleven samen tot de sprint. In de MC2-klasse toonde de Fransman en huidig wereldkampioen Alexander Leaute zich de snelste voor onze landgenoot Vromant. 

 

De Fransman Florian Chapeau vervolledigde het podium. De Spanjaard Ten Argiles won het goud voor MC1.

 

Koen Heuvinck wist zich in een achtervolgende groepje te positioneren met vier MC1-renners. Zij bleven samen tot in de laatste ronde.

 

In de sprint voor het zilver won de Braziliaan Carlos Gomes Soares voor Koen Heuvinck, die knap de derde plaats wist te bemachtigen. 

 

Met deze twee medailles heeft Vromant getoond dat zijn conditie optimaal is voor het Wereldkampioenschap volgende week, dat plaatsvindt in Baie-Comeau (Canada).