Ga naar de inhoud

Wim De Paepe verovert brons op WK para-triatlon: "Doelstelling is bereikt"

Wim De Paepe.

Op het wereldkampioenschap para-triatlon Abu Dhabi is Wim De Paepe derde geworden in de categorie PTS2 (staande para-triatlon met ernstige beperking). "Ik bereikte mijn podiumdoelstelling, maar moet toegeven dat ik op een betere plaats hoopte."

Wim De Paepe (Ligue Handisport Francophone), die een rechterbeenamputatie onderging, kwam als tweede uit het water achter de Franse topfavoriet Jules Ribstein. De Paepe verloor enkele plaatsen in het fietsonderdeel, waardoor hij als vierde aan het loopnummer begon.

 

De Paepe knokte zich echter weer in de race. Na 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen kwam hij in 1u09'52" over de streep, als derde achter Ribstein  (1u08'01") en de Spanjaard Lionel Morales (1u09'20").

"Ik bereikte mijn podiumdoelstelling, maar ik moet toegeven dat ik hoopte op een betere plaats, minstens de tweede. Maar door een nogal matige fietsbeurt eindigde ik op de derde plaats, 18 seconden achter de tweede."

Ik ga in de winter hard trainen op de fiets om hierin progressie te boeken.

Wim De Paepe, para-triatleet

"Ik zal nu het positieve onthouden en me concentreren op de voorbereiding van het seizoen 2023. Ik ga in de winter hard trainen op de fiets om hierin progressie te boeken en ik kom volgend seizoen in topvorm terug", besloot De Paepe.


Dit is de tweede WK-medaille voor Wim De Paepe na zijn bronzen medaille op het
wereldkampioenschap 2021.

Na een rustperiode zal de 37-jarige De Paepe beginnen aan zijn voorbereiding op het seizoen 2023, met als grote hoofddoel zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.