Ga naar de inhoud

Zo kan het ook: Pro League roept tweedeklassers op om regenboogarmband te dragen

In de Challenger Pro League is de regenboogarmband wel toegelaten.

De Pro League spoort de clubs uit de Challenger Pro League aan om dit weekend met een regenboogarmband te spelen. De vakorganisatie reageert daarmee op de beslissing van de FIFA om de One Love-kapiteinsband op het WK in Qatar niet toe te laten.

"Ons voetbal is er voor iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, genderidentiteit of ras. Op een voetbalveld vallen alle barrières weg. In tegenstelling tot de FIFA willen wij die boodschap met onze clubs eendrachtig uitdragen." 

 

"Daarom vragen wij de Challenger Pro League-kapiteins om komend weekend op speeldag 15 de regenboogarmband te dragen", stelt de Pro League maandag.   

 

"De Pro League neemt doorheen het seizoen verschillende initiatieven en organiseert meerdere projecten tegen ongelijkheid, tegen homo- en transfobie, tegen racisme. De belangrijkste zijn onze samenwerking met Kazerne Dossin en onze jaarlijkse 'Football for All'-campagne", klinkt het nog.   

 

Zeven Europese landen, waaronder België, moeten door het verbod afzien van hun voornemen om de aanvoerder de One Love-armband te laten dragen in Qatar. De spelers riskeren een sportieve sanctie, zoals een gele kaart. 

 

De KBVB zei in een reactie "erg gefrustreerd" te zijn door de beslissing maar zich daarbij neer te leggen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.