Ga naar de inhoud

Uitgenodigde fans krijgen dan toch geen dagelijkse vergoeding: "Dat heeft Qatar blijkbaar beslist"

 za 19 november 2022 12:46
In totaal hapten 20 Belgische fans toe op het voorstel van Qatar.

Voetbalfans die op kosten van het gastland naar het WK mochten komen, zullen een deel van hun 'Qatarese vergoeding' niet langer krijgen. Het dagelijkse zakcentje van 68 euro valt weg. "Qatar heeft blijkbaar beslist om de vergoeding niet meer toe te kennen", vertelt supporter Pieter Verbessel.

Het was én is een controversieel thema. Voetbalsupporters van over de hele wereld die werden 'uitgenodigd' door Qatar om het WK ter plekke te volgen.

 

Het pakket waar Qatar de fans mee wou lokken? Een terugbetaalde heen- en terugvlucht, accommodatie die wordt voorzien én een dagelijks 'zakcentje' van 68 euro waar de fans eten en drinken mee konden kopen. 

 

In ruil zouden de fans het WK moeten promoten en in een goed daglicht stellen. Al wordt dat nog steeds ontkend door de organisatie en de fans.

 

In totaal hapten 20 Belgische supporters toe op het voorstel van Qatar, maar de Britse kwaliteitskrant The Guardian rapporteert nu dat die dagelijkse vergoeding dan toch niet zal worden uitgedeeld aan de fans. 

De vergoeding is afgelast nadat enkele berichten in de pers verschenen zijn.

Pieter Verbessel (Belgische fan)

"Dat klopt inderdaad", vertelt Pieter Verbessel vanop de luchthaven in Londen. De Belgische supporter stond op het punt om het vliegtuig naar Qatar te nemen. 

 

"De vergoeding is afgelast nadat enkele berichten in de pers verschenen zijn. Qatar heeft dus blijkbaar beslist om de vergoeding niet meer toe te kennen", klinkt het.

 

In een mail heeft de organisatie laten weten aan de supporters dat de uitkering niet langer wordt verschaft om de fans "te beschermen tegen de foutief geïnformeerde uitspraken".

Gerelateerd: