Ga naar de inhoud

Ontdek de nieuwe "Trident", het vliegtuig van Rode Duivels én Red Flames

Brussels Airlines stelt zijn nieuwe toestel voor, de Rode Duivels en Red Flames poseren.

Brussels Airlines heeft bij het vertrek van de Rode Duivels naar Koeweit een gloednieuwe "Trident" voorgesteld. Het rode vliegtuig met donkere staart is beschilderd met een drietand die naadloos overgaat in een vlam, gemaakt uit de logo's van de Rode Duivels en de Red Flames. De Duivels vertrekken niet met de Trident, maar wel met een gewoon toestel.

De Belgische vliegtuigmaatschappij is trots op zijn nieuwe "Belgian Icon". Bij de introductie van de eerste versie in 2016 was het vliegtuig uitsluitend gewijd aan de Rode Duivels.

Vandaag onthult Brussels Airlines een vliegtuig dat het mannelijke én vrouwelijke nationale voetbalteam vertegenwoordigt. Onder het motto: "We are not complete until we are together."

CEO Peter Gerber draagt de boodschap uit: "Dit is een statement om te pleiten voor gelijke kansen en opportuniteiten voor iedereen, in het voetbal en daarbuiten."

Studies tonen aan dat genderstereotypen in de sport nog steeds wijdverspreid zijn en dat er te weinig aandacht is voor meisjes en vrouwen. Brussels Airlines doorbreekt deze barrières met trots.

Aanvoerders Tessa Wullaert en Eden Hazard onthulden de nieuwe Trident in aanwezigheid van medewerkes van Brussels Airlines, de Red Flames, de Rode Duivels en een bondsdelegatie.

De Duivels vertrekken wel met een ander vliegtuig

"Vliegen op stoeltje van Hazard of Wullaert"

"Brussels Airlines is een garantie op flexibiliteit en hulpvaardigheid, twee belangrijke troeven om de verplaatsingen van onze nationale elftallen in optimale omstandigheden te laten verlopen", stelt KBVB-CEO Peter Bossaert.

"Dat ook elke reiziger met de Trident in de stoel van Eden Hazard of Tessa Wullaert kan vliegen, maakt het plaatje compleet."

De vorige Trident, die de Duivels onder meer naar het EK 2016 en WK 2018 voerde en de Flames naar het EK 2022, verliet eind oktober de vloot na meer dan 8.000 vluchten, die passagiers van Brussels Airlines over heel Europa brachten.

De Trident stijgt morgen voor het eerst op van Brussels Airport naar Parijs.