Ga naar de inhoud

Laurens Devos kroont zich tweede maal tot wereldkampioen G-tafeltennis

Laurens Devos is in Granada voor de tweede keer in zijn carrière de primus op het wereldkampioenschap G-tafeltennis. In klasse 9 versloeg de 22-jarige Belgische tafeltennisser de Brit Joshua Stacey in de finale met 3 sets tegen 1. Devos won eerder deze week ook al brons in het dubbelspel.

Laurens Devos was vanavond in de finale in klasse 9 de topfavoriet voor de wereldtitel. De 22-jarige nummer 1 van de wereld is sinds 2015 immers ongeslagen in grote toernooien.

 

Aan ervaring geen gebrek dus bij het jonge talent. En ook vandaag presteerde Devos weer op een hoog niveau. Zo schreef hij meteen probleemloos de eerste twee sets met 11-6 en 11-1 op zijn naam. 

 

De Brit Joshua Stacey knokte in de derde set nog dapper terug (12-14), maar Devos zette de kers op de taart met 11-6.

Devos: "In het begin van de wedstrijd was ik zenuwachtig"

“Ik ben superblij, want dit kan je maar om de vier jaar realiseren”, zegt Devos, die zenuwachtig aan de match begon. 

 

“In de eerste set was ik nog nerveus, maar daarna haalde ik de eerste twee sets vlot binnen. In de derde set verloor ik mijn concentratie, maar in de laatste set kreeg ik de bal weer op tafel.”

Ik ben alle supporters zeer dankbaar. De avond hier zal lang zijn.

Laurens Devos

Devos vult daarmee zijn goedgevulde prijzenkast verder aan. Op de Spelen in Rio 2016 en Tokio 2020 veroverde hij al tweemaal het goud. In 2018 behaalde hij zijn eerste overwinning op een wereldkampioenschap.   

 

Devos won maandag samen met Ben Ashok Despineux al een bronzen medaille in het dubbelspel. In de halve finales verloren ze tegen Oekraïne met 3-2.

 

Paralympic Team Belgium sluit het wereldkampioenschap af met drie medailles. Ook Florian Van Acker pakte op donderdag brons.


Laurens Devos: “We mogen tevreden zijn met al onze medailles en ik ben alle supporters dankbaar. De avond hier zal lang zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.