Ga naar de inhoud

Man-Kei To pakt zilver in dames dubbelspel op WK Para Badminton

Man-Kei To en Emine Seckin straalden na hun zilveren medaille.

Op het wereldkampioenschap Para Badminton in Tokio (Japan) behaalde Man-Kei To een zilveren medaille in het dames dubbelspel, samen met haar partner Emine Seckin uit Turkije. In de finale moesten ze het hoofd buigen tegen de Japanse nummers één van de wereld: Sarina Satomi en Yuma Yamazaki.

Man-Kei To stond gisteren samen met haar partner Emine Seckin uit Turkije in de finale van het wereldkampioenschap Para Badminton in Tokio

 

Het was voor Man-Kei To haar eerste finale ooit op een wereldkampioenschap, en meteen gaat ze met een eerste medaille naar huis. “Ik vind dat we goed speelden tegen de regerende wereldkampioen en Paralympisch kampioen”, zegt Man-Kei.

 

In het begin van de eerste set ging het dan ook gelijk op, maar halfweg vonden de Japanners, vorig jaar nog goed voor goud op de Paralympische Spelen in Tokio, hun betere spel. Ze trokken de set uiteindelijk vrij vlot naar zich toe: 21-11. De tweede set kende een gelijkaardig scenario.

Mijn prestaties zullen niet alleen bij mij, maar ook bij de anderen blijven hangen

Man-Kei To

Het duo To-Seckin (WRK 8) schopte het tot in de finale door winst tegen het Zwitsers duo Mathez-Renggli (WRK 5) in de halve finales. In het enkelspel werd Man-Kei in de kwartfinales uitgeschakeld door de Zwitserse Cynthia Mathez.

 

 “Ik blijf toch wat ontgoocheld over het resultaat in het enkelspel, maar anderzijds heb ik laten zien wat ik mijn mars heb. Mijn prestaties zullen niet alleen bij mij, maar ook bij de anderen blijven hangen.”


In februari starten de kwalificatietoernooien voor de Paralympische Spelen in Parijs 2024 met een toernooi in Spanje. “Die wedstrijden zijn nu samen met de European Para Games in Rotterdam in 2023, het WK in 2024 en de Paralympisch Spelen van Parijs mijn hoofddoelen.”