Ga naar de inhoud

Florian Van Acker baalt met brons op WK: "Weet dat ik beter kan"

De Belgische titelverdediger verloor in de halve finale van de Zuid-Koreaan Kim Chang Gi.

Florian Van Acker heeft zijn wereldtitel tafeltennis niet kunnen verlengen in Granada (Spa). De 25-jarige paralympiër verloor in de halve finale van de Zuid-Koreaan Kim Chang Gi en verdiende zo brons. Dat was maar een schamele troost voor de nummer 1 van de wereld.

Van Acker, die in klasse 11 uitkomt voor sporters met een verstandelijke beperking, is gewoon van te winnen. Hij won de EK's van 2015 en 2019 en pakte goud op de Spelen van 2016 en het WK van 2018.

Op de Paralympische Spelen in Tokio vorig jaar moest hij vrede nemen met brons en ook gisteravond struikelde hij over de voorlaatste horde. Tegen nummer 11 van de wereld Kim vocht hij nog terug na 2 nipt verloren sets, maar hij kon de scheve situatie niet meer omkeren.

Het werd 1-3: 9-11, 10-12, 11-7 en 7-11. Net als op het WK van 2014 moest Van Acker vrede nemen met brons. Maar dat was moeilijk. "Ik weet dat ik beter kan, dus ben ik daar niet tevreden mee."

Van Acker foeterde op zijn spel, met name zijn block: "Normaal is dat een van mijn sterke punten, maar nu liep die niet goed. Ik kreeg mijn blocks met moeite op tafel. Daarom veranderde ik mijn spel, ik ben blijven vechten voor elk punt."

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Devos kampt vanavond om goud

België maakt nog kans op een tweede medaille: Laurens Devos speelt vanavond de finale in klasse 9. De 22-jarige nummer 1 van de wereld, ongeslagen in grote toernooien sinds 2015, versloeg in de halve finale de Australiër Ma Lin, de nummer 4 met 3-1.

Dat was een heruitgave van de paralympische finale van Tokio 2020. Lin won de eerste set met 12-10, maar Devos stelde met 11-5, 11-6 en 11-7 orde op zaken. In de finale wacht de Brit Joshua Stacey, de nummer 3.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.