Ga naar de inhoud

Ben Despineux en Laurens Devos veroveren brons in dubbelspel op WK G-tafeltennis

Ben Despineux en Laurens Devos in actie in dubbelspel op WK G-tafeltennis.

Op het wereldkampioenschap G-tafeltennis in Granada (Spanje) hebben Ben Despineux en Laurens Devos brons behaald in het dubbelspel. In een erg spannende halve finale moesten ze met 3-2 het hoofd buigen tegen het eerste reekshoofd uit Oekraïne. "We pakken een medaille, maar gezien het matchpunt zat er toch meer in."

Na een sterke kwartfinale tegen Polen (3-2) stonden tafeltennissers Ben Despineux en Laurens Devos vandaag in de halve finales van het wereldkampioenschap.

 

De Belgen namen het op tegen Lev Kats en Ivan Mai uit Oekraïne, het eerste reekshoofd op dit toernooi. Een aartsmoeilijke opdracht voor het duo.

 

Onze landgenoten begonnen erg sterk aan de wedstrijd en pakten vlot de eerste twee sets met 7-11 en 3-11. 

 

De derde ging naar de Kats-Mai (11-8). In de vierde set ging het gelijk op en bij 9-10 lieten de Belgen een matchbal liggen, waarna de tegenstanders de partij naar zich toetrokken. 

 

In een haast even spannende vijfde set was Oekraïne opnieuw sterker (8-11).

We spelen al sinds 2015 samen in het dubbelspel. Dit was zeker een van onze beste toernooien qua niveau.

Laurens Devos, tafeltenniser

“We pakken een medaille en behalen daarmee onze doelstelling",  zegt tweevoudig Paralympische kampioen in het enkelspel Laurens Devos na de wedstrijd. "Dat is fijn, maar er zat toch meer in gezien die matchbal.”  


“Het samenspel verliep vlot. We spelen al sinds 2015 samen in het dubbelspel. Dit was zeker een van onze beste toernooien qua niveau.”

 

Bij Ben Despineux overheerst hetzelfde gevoel. “Het was zo close”, begint hij. “We hadden de moeilijkste loting, maar geloofden erin. Ik had graag mijn eerste WK-finale gespeeld, dus vind ik het nu een beetje jammer." 

 

"Dit is wel hoopgevend voor toekomstige toernooien en richting de Spelen van Parijs 2024", besluit het duo.

 

Het dubbelspel is een Paralympische discipline en staat op het programma van de Paralympische Spelen in Parijs 2024. 

 

Vanaf morgen begint het enkelspel op het wereldkampioenschap.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.