Ga naar de inhoud

Deze 26 Rode Duivels neem jij mee naar Qatar: wel Lavia en Doku, geen Mertens en Lukebakio

Om 12u deze middag maakt Roberto Martinez zijn WK-selectie bekend. Welke 26 namen zijn het vaakst gekozen bij Iedereen Bondscoach en neemt de Sporza-surfer dus mee naar Qatar? Meer dan 40.000 Sporza-bondscoaches kozen hun selectie en daaruit kwamen deze resultaten. 

Doelmannen: Courtois, Mignolet en Casteels

Geen verrassingen in doel: Thibaut Courtois en Simon Mignolet zijn ook voor de Sporza-surfer zekerheden. Zij worden bijna unaniem gekozen en ook Koen Casteels heeft ruim 37.000 stemmen achter zijn naam. Hendrik Van Crombrugge, Matz Sels en Thomas Kaminski worden nauwelijks meegenomen naar Qatar.

Verdedigers: Alderweireld, Dendoncker, Vertonghen, Faes en Theate

Slechts 5 verdedigers staan bij de 26 door jou meest gekozen Duivels. Toby Alderweireld, Leander Dendoncker en Jan Vertonghen krijgen van de overgrote meerderheid een vliegticket naar Qatar. Daarnaast krijgen ook de jongere Wout Faes en Arthur Theate een plaatsje in ongeveer 80 procent van jouw selecties.

 

Zeno Debast neemt toch de helft van de Sporza-bondscoaches mee, maar daarmee zit hij niet bij de top 26. Brandon Mechele, Jason Denayer, Dedrick Boyata en Sebastiaan Bornauw worden slechts door een kwart gekozen.

Middenvelders: De Bruyne, Tielemans, Witsel, Carrasco, T. Hazard, Castagne, Onana, Meunier, Vanaken, Saelemaekers en Lavia

Een goed gestoffeerde selectie aan middenvelders in jullie selecties. Kevin De Bruyne wordt - uiteraard - door zowat iedereen meegenomen. Ook Youri Tielemans, Axel Witsel, Yannick Carrasco, Thorgan Hazard en Timothy Castagne zijn zekerheden. 

 

Amadou Onana , Thomas Meunier en Hans Vanaken zitten in ongeveer driekwart van de selecties. Alexis Saelemaekers en Roméo Lavia zijn de 25e en 26e naam die op de valreep in de WK-selectie van de Sporza-surfer zitten.

 

Bryan Heynen, Dennis Praet, Sambi Lokonga, Orel Mangala, Aster Vranckx en Nacer Chadli komen niet in aanmerking voor een WK-ticket.

Aanvallers: Trossard, Lukaku, Batshuayi, E. Hazard, De Ketelaere, Origi en Doku

Een duidelijk signaal voor Roberto Martinez: Leandro Trossard is met 99 procent de meest gekozen aanvaller. Spitsen Romelu Lukaku en Michy Batshuayi mogen zich volgens jou ook sowieso opmaken voor Qatar. 

 

Eden Hazard , Charles De Ketelaere, Divock Origi  en Jérémy Doku komen ook in je WK-plannen voor. Loïs Openda valt net naast de Sporza-selectie met iets meer dan 50 procent van de stemmen. 

 

Dries Mertens, Dodi Lukebakio en Dante Vanzeir hebben nog een respectabel aantal stemmen achter hun naam. Christian Benteke, Yari Verschaeren en Adnan Januzaj kunnen slechts een tiental procent van onze surfers bekoren. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.