Ga naar de inhoud

Hoe ziet de agenda van de Rode Duivels eruit in aanloop naar het WK?

Over 2 weken is het zover: het WK in Qatar gaat van start. De Rode Duivels zullen niet stil zitten in aanloop naar hun openingsmatch tegen Canada op 23 november. Wat staat er nog allemaal op de planning van de Belgen? Welke data moet u met stip in uw agenda noteren? Wij bundelen alle informatie hier voor u. 

10 november: bekendmaking selectie

Zijn voorselectie van 55 spelers heeft Roberto Martinez al een tijdje gemaakt. Daaruit kiest de bondscoach 26 gelukkigen die effectief mee mogen naar het WK. 

Heel wat ingewikkelde knopen moeten nog doorgehakt worden. Is er plaats op het vliegtuig voor jonkies als Romeo Lavia, Zeno Debast, Loïs Openda of Amadou Onana? En wat met de geblesseerde spelers, neemt Martinez een risico om hen op te nemen in zijn selectie? Welke spitsen krijgen een vliegticket naar Qatar? 

Genoeg vragen dus, waarop we antwoord zullen krijgen op 10 november. Vanaf dan weten we met welke spelers de aanloop naar het WK begint. 

14 november: samenkomst in Tubeke

In het weekend van 12 en 13 november staan de laatste wedstrijden in clubverband op de planning. De maandag erop, 14 november, worden de geselecteerde spelers al in Tubeke verwacht. Daar zullen ze elkaar treffen in hun vertrouwde trainingsbasis.

15 november: vertrek naar trainingskamp in Koeweit

Lang zullen de Rode Duivels echter niet in Tubeke blijven. Op 15 november staat hun volgende vliegreis al op de planning. De bestemming? De staat Koeweit, op zo'n 1000 kilometer van Qatar. 

Daar werken de Belgen een trainingskamp af. Zo kunnen ze tegelijkertijd al acclimatiseren aan het warme klimaat van het Midden-Oosten.

18 november: oefeninterland tegen Egypte

Een oefenmatch staat ook nog op de planning van de Duivels. De laatste mogelijkheid om iets uit te testen voor Roberto Martinez, voor het WK echt begint. 

De sparringpartner is het Egypte van Mo Salah, dat zelf overigens niet meedoet aan het WK. Koeweit-stad vormt het toneel van die interland, de aftrap is om 16 u onze tijd.

 

Na die wedstrijd zullen de Rode Duivels nog afreizen naar hun uitvalsbasis in Qatar, waar ze de rest van het WK zullen verblijven. 

23 november: wedstrijd tegen Canada en opening fandorp in Vilvoorde

Op woensdag 23 november, om 20u, is het aftellen voorbij. Het WK begint dan écht voor de Belgen met de match tegen Canada.


Diezelfde dag gaat het fandorp in het Asiat Park in Vilvoorde open. Dat zal elke wedstrijddag van de Rode Duivels geopend zijn. Ook op 27 november (tegen Marokko) en 1 december (tegen Kroatië) zal het fandorp dus al zeker geopend zijn.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.