FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Paniek rond Romelu Lukaku of niet? Eddy Snelders: "Er is nog tijd"

 ma 31 oktober 2022 17:42
Is Romelu Lukaku er van bij de start bij in Qatar?

Klaart de hemel nog op of blijven de donkere wolken rond Romelu Lukaku (29) hangen? Zijn werkgever Inter is karig met commentaar, maar de spits is hervallen in zijn spierblessure. 3 weken voor de start van het WK in Qatar kunnen de Rode Duivels dit nieuws missen als kiespijn. Huisanalist Eddy Snelders: "Maar iemand als Michy Batshuayi kan het wel opvangen tot de 1/8e finales."

Het zag er vorige week nog zo rooskleurig uit: na exact 2 maanden in de lappenmand maakte Romelu Lukaku zijn rentree in de Champions League. En de Inter-spits had amper 4 minuten nodig om te scoren.

 

Na een nieuwe invalbeurt afgelopen weekend is er al een domper op de feestvreugde: Lukaku moet zijn tienbeurtenkaart weer gebruiken, al blijft Inter vaag over de ernst van de blessure en de duur van zijn afwezigheid.

 

"Hij blijft sukkelen met die aanslepende blessure: vervelend", zucht ook analist Eddy Snelders eens. "Het is niet fijn om enkele weken voor het WK vast te stellen dat Lukaku nog altijd twijfelachtig is."

Romelu Lukaku is een kolos die veel power uitstraalt. Dan word je iets gevoeliger voor zulke zaken, zeker als je wat ouder wordt. Hij zal er meer en meer op moeten letten.

Eddy Snelders

Lukaku wordt nu al meer dan 2 maanden achtervolgd met wat een hamstringblessure is/zou zijn. Is dat een vervelend letsel voor een profvoetballer?

 

"Soms denk je dat die blessure voorbij is en ga je toch iets meer forceren. Als je pijn voelt, is het al te laat. Dan wordt het zeer moeilijk."

 

"Blijkbaar moet je op lange termijn incalculeren wat je denkt of voelt. Een weekje extra is misschien goed voor het genezingsproces. Misschien is hij toch iets te enthousiast begonnen, wie weet."

 

"Romelu Lukaku is ook een kolos die veel power uitstraalt. Dan word je iets gevoeliger voor zulke zaken, zeker als je wat ouder wordt. Hij zal er meer en meer op moeten letten dat hij niet net over de grens gaat."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ik hoop dat Inter hem niet nog snel probeert te brengen"

Inter zal deze week normaal nog updates geven over Romelu Lukaku. Op 10 november maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend, op 23 november is Canada de eerste tegenstander van de Belgen in Qatar.

 

"Het is niet de eerste keer dat de nationale ploeg dit meemaakt", zegt Eddy Snelders. "Ook op de vorige toernooien waren er twijfelgevallen die dan geïntegreerd werden in poulewedstrijden."

 

"Het is niet zo dat het helemaal hopeloos is", klinkt het. "Lukaku heeft ook niet veel nodig om heel scherp te zijn. En iemand als Michy Batshuayi kan het wel opvangen tot de 1/8e finales. Er is dus nog tijd."

 

"Voor de matchen tegen Canada en Marokko hebben we valabele spelers voor in de spits. Dan is het al eind november voor de laatste match tegen Kroatië en de eventuele 1/8e finales. Dat moet voldoende zijn."

 

Snelders stelt dus dat er "nog geen paniek" hoeft te zijn. "Mocht Inter nu zeggen dat hij 5 weken buiten strijd is, dan stopt het. Maar dat hebben we nog niet gehoord."

 

"Al hoop ik dat Inter hem niet nog snel probeert te brengen. Dan zou hij beter wachten tot hij bij de nationale ploeg is."

Gerelateerd: