Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Eden Hazard: "Ik moet de lat in Qatar hoog leggen en probeer beter te doen dan in 2018"

 ma 24 oktober 2022 22:47
In 2018 loodste hij België meer naar de derde plaats.
Eden Hazard is de aanvoerder van de Rode Duivels, maar hij komt al jaren niet aan spelen toe bij Real Madrid.

Eden Hazard heeft voorlopig nog maar weinig plezier beleefd aan het nieuwe voetbalseizoen, maar kijkt wel hoopvol uit naar het WK. De aanvaller van Real Madrid is nog steeds overtuigd van zijn kwaliteiten, vertelt hij in een interview op de website van wereldvoetbalbond FIFA.

Op het WK van 2018 maakte Eden Hazard nog grote sier, maar sindsdien heeft de ster van de Belgische kapitein nog maar weinig gefonkeld. Welke Hazard mogen de supporters verwachten in Qatar?

 

"Ik moet de lat hoog leggen. Ik ga proberen beter te doen dan in 2018. Het wordt lastig, want toen was het al redelijk goed. Ik heb het geluk aanvoerder te zijn van een goeie ploeg en een groot voetballand en we zijn het aan onszelf verplicht om hoge verwachtingen te hebben", zegt Hazard.

 

De aanvaller van Real Madrid heeft het ook over zijn moeilijke periode in de Spaanse hoofdstad. "Het is een beetje lastig geweest. Ik had wat blessures en in mijn hoofd speelden er wat twijfels en zo van die dingen", klinkt het.

 

"Nu is alles weer normaal. Het enige waar ik naar uitkijk, is op het veld kunnen bewijzen dat ik nog altijd op mijn best ben. Meer kan ik er niet over zeggen."

Ik moet de lat hoog leggen. Ik ga proberen beter te doen dan in 2018.

Eden Hazard

Hazard wikt en weegt ook de tegenstanders van de Rode Duivels. Op het WK zal hij onder meer het Kroatië van  Real-ploegmaat Luka Modric tegenkomen. 

 

"Iedereen kent Kroatië, ze hebben enkele ongelofelijke spelers. Ik heb het geluk elke dag met Luka Modric, hun aanvoerder, samen te spelen. Er valt weinig over hem te zeggen dat nog niet gezegd is. Ze hebben een getalenteerde ploeg en daarom haalden ze 4 jaar geleden de finale."

 

"Canada en Marokko kennen we niet zo goed, maar we zullen tijd krijgen om hen te leren kennen. Ze hebben heel goede spelers. Marokko heeft Hakimi, wat bewijst dat ze ook veel potentieel hebben."

"Bij Canada zijn er ook getalenteerde spelers zoals Jonathan David. Die hou ik in het oog omdat hij bij Lille, een van mijn ex-clubs, speelt. Het is altijd prettig tegen teams van een ander continent te spelen. Dat is het mooie van een WK."

"Gouden Generatie? We hebben nog niets gewonnen"

Voor de zogenoemde Gouden Generatie van de Rode Duivels wordt Qatar misschien wel de laatste kans om nog te oogsten. Eden Hazard is van oordeel dat de ploeg pas dan die bijnaam waard is.

 

"We zullen het verdienen als we iets winnen. Uiteraard is dit een ongelofelijke generatie, maar we hebben nog niets gewonnen", klinkt het.

 

"Als we als bijnaam echt de "Gouden Generatie" willen, dan is een trofee winnen het enige wat we moeten doen."