Ga naar de inhoud

Beklijvende peptalk van Messi voor Copa America-finale: "Gods wil dat we winnen in Maracana"

Lionel Messi pept zijn ploegmaats op voor de Copa America-finale tegen Brazilië.

Streamingdienst Netflix brengt binnenkort een documentaire uit over de Copa America-triomf van Argentinië vorig jaar. Daarin is onder meer een fragment te zien van kapitein Lionel Messi, die zijn ploeg op scherp zet voor de finale tegen Brazilië.

Lionel Messi loodste Argentinië vorig jaar naar de eindzege op de Copa America, zijn eerste grote prijs met de nationale ploeg. In een filmpje dat circuleert op sociale media is te zien hoe de Argentijnse sterspeler zijn team inspireert in de kleedkamer, vlak voor de finale tegen Brazilië.

 

"Ik wil jullie bedanken voor de voorbije 45 dagen. We hebben een fantastische groep en ik heb heel erg genoten van de voorbije weken", spreekt Messi de groep toe.

 

"We hebben 45 dagen op hotel gezeten, zonder onze familie te zien. "Dibu" (Emiliano Martinez) heeft zelfs een dochter gekregen die hij nog niet in zijn armen kon houden. En waarom? Allemaal voor dit moment. We hadden een doel en nu zijn we er heel dicht bij."

 

"En weet je wat het beste is? We hebben het in eigen handen. We gaan zo dadelijk het veld op om die beker in de lucht te steken. We nemen hem mee naar Argentinië en gaan het vieren met onze familie en vrienden."

 

"Toeval bestaat niet. Dit toernooi zou normaal gezien gespeeld worden in Argentinië, maar God wilde dat het zou plaatsvinden in Brazilië, zodat wij kunnen vieren in het Maracana-stadion. Dat zal het nog mooier maken. Nu gaan we met vertrouwen het veld op om deze beker naar huis te brengen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.