Ga naar de inhoud

Vrancken over zijn ex KV Mechelen: "Alsof je je kinderen ziet opgroeien bij een andere man"

Wouter Vrancken beleefde 4 mooie jaren bij KV Mechelen.

Niet alleen de meest succesvolle, maar ook veruit de meest respectvolle trainerswissel van de voorbije maanden in België. De transfer van Wouter Vrancken van Mechelen naar Genk vormt een anomalie in het huidige trainersklimaat van Europa. "Op die manier afscheid kunnen nemen is uniek als coach", vertelde hij in Extra Time.

De overstap van Wouter Vrancken van KV Mechelen naar KRC Genk deze zomer staat in schril contrast met de kille sfeer op het Belgische trainerskerkhof momenteel.

 

Dat maakte hij dit weekend nog eens mooi duidelijk. Toen Vrancken na de wedstrijd tegen zijn voormalige club de geel-rode supportersbrigade ging begroeten, werd "De Keizer" warm onthaald en gemoedelijk nagezongen. 

 

Aan de andere kant van de Noordzee werd Graham Potter dit weekend nog stevig uitgejouwd door de fans van zijn ex-club Brighton. Voor zijn overstap naar Chelsea had hij nochtans voor een glorierijke periode bij de the Seagulls gezorgd.

"Het moeilijke bij zo'n afscheid is natuurlijk de band die je hebt met je spelers

Wouter Vrancken in Extra Time

"We zijn op het juiste moment uit elkaar gegaan. Ik heb daar vier fantastische jaren gehad. Op die manier afscheid kunnen nemen, is inderdaad uniek in de trainerswereld", vertelde Vrancken zelf in Extra Time.

 

"Het moeilijke bij zo'n afscheid is natuurlijk de band die je hebt met je spelers. Als je dan vertrekt, is het alsof je je kinderen ziet opgroeien bij een andere man. Ik heb 4 jaar in Mechelen gezeten. Dan voel je die band groeien."

Kruistocht in Spijkerbroek

KV Mechelen kende dit seizoen niet de beste seizoensstart en is ondertussen ook al van trainer gewisseld. Een proces dat Vrancken nauwgezet gevolgd heeft. 

 

"Je bent er niet meer zo emotioneel bij betrokken als vroeger, maar je wilt absoluut dat ze het goed blijven doen. Zo hebben ze de scheve situatie de laatste weken mooi rechtgezet."

 

Het weerzien met zijn voormalige staf was hartverwarmend. "Amai, zo schoon gekleed. Vroeger kwam je hier toe met een gescheurde jeansbroek", grapten ze onder elkaar.

 

Een positief transferverhaal in de Jupiler Pro League, het mag ook eens.