Ga naar de inhoud

Het sleutelmoment in Club - Porto: Vanaken én Lang zien strafschop gered door Costa

Voor één keer ging een sleutelmoment in deze campagne de verkeerde richting uit. Kort na rust misten Hans Vanaken én Noa Lang vanaf elf meter de kans om Club langszij te brengen. Nadien trok Porto het laken helemaal naar zich toe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het was een penalty die uit de lucht kwam vallen. Op aangeven van de VAR, die David Carmo zag natrappen op Brandon Mechele, kreeg Club vroeg in de tweede helft dé kans op een gelijkmaker.

Hans Vanaken zette zich achter de bal, maar zag zijn poging gekeerd door Diogo Costa - op zijn 23e al een keeper die overloopt van klasse en voorbestemd is voor de absolute top.

Gelukkig kreeg Club de kans op een herexamen. De Portugese doelman was namelijk te vroeg van zijn lijn vertrokken. Voor poging twee mocht Noa Lang aanleggen, maar ook op zijn inzet had Costa een wereldsave in huis.

Penaltyprobleem?

Club Brugge excelleert op veel vlakken dit seizoen, maar penalty's zijn er daar geen van. De landskampioen zette maar de helft van zijn elfmeters succesvol om.

Van de zes penalty's die blauw-zwart kreeg, gingen er drie binnen. Hans Vanaken (door de teruggedraaide strafschop tegen Porto officieel 1 op 2), Ferran Jutgla (1 op 1), Noa Lang (1 op 2) en Cyle Larin (0 op 1) mochten het dit seizoen al allemaal proberen.