Ga naar de inhoud

Sergio Conceiçao bedankt België: "Ik werd hier fantastisch verwelkomd"

 di 25 oktober 2022 20:55

Een voetbalmatch met een Belgisch tintje maakt altijd iets extra's los bij Sergio Conceiçao. In Porto trakteerde Club Brugge de voormalige Standard-speler nog op een 0-4-bolwassing, in Jan Breydel wil de Portugees met zijn team de kwalificatie voor de volgende ronde op zak steken. 

FC Porto trainde vanmorgen nog op de eigen oefenvelden, vanavond zette het voet op Brugse bodem. 

 

En na de 0-4-nederlaag op de 2e speeldag heeft Porto nog een eitje te pellen met Club.

 

Porto kan bij een zege in Brugge ook geplaatst zijn voor de tweede ronde. Dan mag Atlético Madrid wel niet winnen bij Bayer Leverkusen.

 

"Als we goed spelen, twijfel ik er niet aan dat we morgen een goed resultaat zullen halen", zei Conceiçao op de persconferentie dinsdagavond. "We zullen onze verantwoordelijkheid opnemen en spelen om te winnen."

 

"Het wordt een heel interessante match, met en zonder bal. We spelen tegen een sterke ploeg, een van de weinige teams in de groepsfase die al gekwalificeerd zijn voor de tweede ronde en het enige team dat nog geen tegendoelpunt binnenkreeg."

 

"Club Brugge is een ploeg met een grote winnaarsmentaliteit. We zullen ons spel moeten aanpassen." 

 

Conceiçao had als afsluiter nog een fraaie boodschap in petto: "Ik wil België nog eens bedanken."

 

"Het land heeft me als speler op een fantastische manier verwelkomd. En ik ben er mijn trainerscarrière begonnen, als assistent bij Standard."

Gerelateerd: