Porto bezorgt Club Brugge een katertje in de Champions League

  1. 42' - Geel - Otavio
  2. 33' - Doelpunt - Mehdi Taremi (0 - 1)
  3. 29' - Geel - Stephen Eustáquio
  4. 28' - Geel - Denis Odoi
  1. 88' - Verv. Evanilson door Rodrigo Conceição
  2. 88' - Verv. Pepê door Toni Martinez
  3. 81' - Verv. Raphael Onyedika door Éder Balanta
  4. 80' - Verv. Casper Nielsen door Lynnt Audoor
  5. 77' - Verv. Stephen Eustáquio door Bruno Costa
  6. 77' - Verv. Wenderson Galeno door Gabriel Veron
  7. 77' - Verv. Zaidu Sanusi door Wendell
  8. 71' - Verv. Andreas Skov Olsen door Antonio Nusa
  9. 71' - Verv. Abakar Sylla door Dedryck Boyata
  10. 71' - Verv. Denis Odoi door Bjorn Meijer
  11. 70' - Doelpunt - Mehdi Taremi (0 - 4)
  12. 65' - Geel - Mateus Uribe
  13. 60' - Doelpunt - Stephen Eustáquio (0 - 3)
  14. 57' - Doelpunt - Evanilson (0 - 2)
  15. 56' - Geel - Raphael Onyedika
  16. 54' - Geel - Abakar Sylla
  17. 51' - Gemiste strafschop - Noa Lang
  18. 49' - Geel - David Carmo
  33'goalMehdi Taremi0 - 1
  57'goal Evanilson0 - 2
  60'goalStephen Eustáquio0 - 3
  70'goalMehdi Taremi0 - 4

  Stevig met de voeten op de grond. Na vier droomavonden in de Champions League heeft Club Brugge ook een stevige tegenvaller te verwerken gekregen. Tegen Porto kreeg het de 0-4 uit de heenmatch nu zelf als een boomerang in het gezicht. Blauw-zwart liet kort na rust wel een unieke kans op de gelijkmaker liggen door twee penalty’s te missen. Groepswinst is nog niet binnen, de kwalificatie gelukkig wel. "We willen de poule nog altijd winnen", neemt Simon Mignolet de handschoen op.

  Club Brugge - Porto in een notendop:

  • Scharniermoment: Snel na de rust gaat de bal op de stip voor Club Brugge. Hans Vanaken trapt te slap, maar zijn team krijgt een herkansing voor de 1-1. Noa Lang eist de penalty op... en mist eveneens.

  • Man van de match: Porto-aanvaller Mehdi Taremi scoort 2 keer. Met 7 doelpunten in totaal mag hij zich nu de Iraanse topscorer noemen in de Champions League.

  • Opvallend: Club Brugge moet de droom opbergen om als eerste de groepsfase af te sluiten zonder tegendoelpunt. Zelfs eindwinnaars als Juventus of Manchester United zijn daar nooit in geslaagd.

  Porto morst met de kansen

  Club-coach Carl Hoefkens had een afwachtend Porto verwacht, maar niets was minder waar. De bezoekers speelden zonder vrees en zetten de Belgische landskampioen met de rug tegen de muur.


  Meevaller voor Club Brugge: het vizier stond niet op scherp bij Porto. Eustaquio, Uribe, Taremi en Galeno misten allemaal doel.


  Tussendoor kwam Porto-doelman Diogo Costa goed tussen toen Skov Olsen een bal op de knikker van Jutgla wou leggen.


  Net na het halfuur moest Simon Mignolet zich een eerste keer omdraaien in deze Champions League-campagne. Na balverlies speelde Otavio Taremi fraai aan. De spits uit Iran draaide de bal even fraai in de verste hoek: 0-1.


  Club Brugge zocht een antwoord, maar Porto stond sterk te verdedigen. Een keer wist Lang de Portugezen te verschalken. Vanaken ging niet door op de voorzet, omdat hij buitenspel liep?

  Noa Lang speelde zijn eerste match in deze jaargang van de Champions League.

  Club morst met de strafschoppen

  Enkele minuten na de pauze moest de scheidsrechter naar zijn scherm lopen. Daar zag hij hoe Mechele enkele schoppen had moeten incasseren in het strafschopgebied. Penalty voor Club Brugge.

   

  Vanaken zette zich achter de bal, maar trapte te slap. Gelukkig voor de aanvoerder snelden de Porto-spelers te snel de rechthoek in. Club kreeg een herkansing.

   

  Ook die ging de mist in. Noa Lang - voor het eerst aan de aftrap dit seizoen in de Champions League - schoot scherper, maar Diogo Costa koos dezelfde hoek.

   

  Na de penaltymissers kreeg Club Brugge het deksel op de neus. In minder dan een kwartier moest Mignolet zich nog 3 keer gewonnen geven. Porto tikte Club Brugge te makkelijk weg.

   

  In de slotfase probeerde Jutgla te milderen, maar zijn pogingen misten power. Met 0-4 op het scorebord kreeg Club Brugge een koekje van eigen deeg.

   

  Volgende week dinsdag sluit het team van Carl Hoefkens de groepsfase af met een match in Leverkusen. De inzet blijft onveranderd: blauw-zwart kan poule B winnen. Het ticket voor de 1/8e finales was al binnen.

  Simon Mignolet: "Porto wint verdiend"

  Simon Mignolet (Club-doelman): "De wedstrijd begon moeilijk voor ons. Na een dom doelpunt liepen we achter de feiten aan. Porto kon op de counter loeren en daar hebben ze de ideale spelers voor. Die penalty kwam ideaal, maar we pakten het moment niet. We hadden onze avond niet. Porto is de verdiende winnaar, dat moeten we accepteren. Dit zal niet lang blijven nazinderen. We willen ons nog altijd kwalificeren als groepswinnaar."

   

  Casper Nielsen (Club-middenvelder): "Als we een strafschop hadden omgezet, gingen we erop en erover. Dat gevoel had ik toch. Mentaal was het een opdoffer. In deze matchen moet je zulke kansen grijpen. Wij hadden moeite met de lange ballen van Porto, we maakten het ze soms te makkelijk."

  Als we een strafschop hadden omgezet, gingen we erop en erover.

  Casper Nielsen

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. einde: 0-4. Club Brugge heeft zich nog niet kunnen verzekeren van de eerste plaats in poule B van de Champions League. Een punt volstond, maar het trakteerde zichzelf op een koekje van eigen deeg. Na de 0-4-overwinning in Porto namen de Portugezen revanche met exact dezelfde cijfers in Brugge. Zowel Hans Vanaken als Noa Lang misten in de tweede helft een penalty. Daarna werd Club Brugge tureluurs getikt door Porto. Simon Mignolet, tot vanavond ongeslagen in de Champions League, moest zich nog 3 keer omdraaien. Zijn verdediging liet het afweten. In de slotfase probeerde Jutgla te milderen, maar zijn pogingen waren te slap om de bezoekende doelman te verschalken. Volgende week dinsdag sluit Club Brugge de groepsfase af met een match in Leverkusen. De inzet blijft onveranderd: blauw-zwart kan poule B winnen. Het ticket voor de 1/8e finales was al binnen. .
  3. tweede helft, minuut 92. kopbal Meijer. Vanaken vindt de vrijstaande Meijer. De Nederlander kan de vrijschop niet binnenknikken, de bal gaat naast. .
  4. tweede helft, minuut 90. +2 minuten. De wedstrijdleiding breit nog een vervolgje aan deze lijdensweg van Club Brugge. .
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij FC Porto, Rodrigo Conceição erin, Evanilson eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Allez, blauw en zwart. de Club-supporters blijven positief.
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij FC Porto, Toni Martinez erin, Pepê eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Bij Porto komt Rodrigo Conceiçao zo meteen in de ploeg. De zoon van? De zoon van. .
  9. tweede helft, minuut 86. Jutgla met de krul. Jutgla blijft het proberen. Nu krult hij de bal richting de verste paal, te makkelijk om de doelman van Porto te verontrusten. .
  10. tweede helft, minuut 85.
  11. tweede helft, minuut 85. Jutgla rond zijn as. Het mag niet zijn voor Club Brugge. Jutgla draait knap weg van de Porto-verdediging, in zijn schot zit te weinig schwung. Diogo Costa pakt. .
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Club Brugge, Éder Balanta erin, Raphael Onyedika eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, Lynnt Audoor erin, Casper Nielsen eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Gedaan met de Youth League, Lynnt Audoor viert zijn debuut op het hoogste niveau. De middenvelder is net 19 geworden. Hij vervangt Casper Nielsen in de slotfase van Club Brugge - Porto. .
  15. tweede helft, minuut 79. Lang vindt Jutgla net niet. Noa Lang met de actie en de indraaiende bal. Jutgla kan er net niet bij. .
  16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij FC Porto, Bruno Costa erin, Stephen Eustáquio eruit
  17. tweede helft, minuut 77. Porto kon nog maar een keer met 0-5 winnen in de Champions League. In het seizoen 1993-1994 kreeg Werder Bremen die cijfers om de oren. Toch geen slappe tegenstander in die tijd. Vraag het maar aan RSC Anderlecht. .
  18. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij FC Porto, Gabriel Veron erin, Wenderson Galeno eruit
  19. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij FC Porto, Wendell erin, Zaidu Sanusi eruit
  20. tweede helft, minuut 76. Club Brugge heeft nog een kwartier om de eer te redden. .