Ga naar de inhoud
Simon Mignolet
Tot vanavond was Simon Mignolet ongeslagen in deze Champions League-campagne. Nu slikte hij 4 doelpunten in een match.

Porto bezorgt Club Brugge een katertje in de Champions League

 wo 26 oktober 2022 20:34
 1. 28' - Geel - Denis Odoi
 2. 29' - Geel - Stephen Eustáquio
 1. 54' - Geel - Abakar Sylla
 2. 60' - Doelpunt - Stephen Eustáquio (0 - 3)
 3. 65' - Geel - Mateus Uribe
 4. 71' - Verv. Abakar Sylla door Dedryck Boyata
 5. 71' - Verv. Andreas Skov Olsen door Antonio Nusa
 6. 88' - Verv. Evanilson door Rodrigo Conceição
UEFA Champions League - speeldag 5 - 26/10/22 - 18:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
60'
Stephen Eustáquio
0 - 3
Stephen Eustáquio
60'

Stevig met de voeten op de grond. Na vier droomavonden in de Champions League heeft Club Brugge ook een stevige tegenvaller te verwerken gekregen. Tegen Porto kreeg het de 0-4 uit de heenmatch nu zelf als een boomerang in het gezicht. Blauw-zwart liet kort na rust wel een unieke kans op de gelijkmaker liggen door twee penalty’s te missen. Groepswinst is nog niet binnen, de kwalificatie gelukkig wel. "We willen de poule nog altijd winnen", neemt Simon Mignolet de handschoen op.

Club Brugge - Porto in een notendop:

 • Scharniermoment: Snel na de rust gaat de bal op de stip voor Club Brugge. Hans Vanaken trapt te slap, maar zijn team krijgt een herkansing voor de 1-1. Noa Lang eist de penalty op... en mist eveneens.

 • Man van de match: Porto-aanvaller Mehdi Taremi scoort 2 keer. Met 7 doelpunten in totaal mag hij zich nu de Iraanse topscorer noemen in de Champions League.

 • Opvallend: Club Brugge moet de droom opbergen om als eerste de groepsfase af te sluiten zonder tegendoelpunt. Zelfs eindwinnaars als Juventus of Manchester United zijn daar nooit in geslaagd.

Porto morst met de kansen

Club-coach Carl Hoefkens had een afwachtend Porto verwacht, maar niets was minder waar. De bezoekers speelden zonder vrees en zetten de Belgische landskampioen met de rug tegen de muur.


Meevaller voor Club Brugge: het vizier stond niet op scherp bij Porto. Eustaquio, Uribe, Taremi en Galeno misten allemaal doel.


Tussendoor kwam Porto-doelman Diogo Costa goed tussen toen Skov Olsen een bal op de knikker van Jutgla wou leggen.


Net na het halfuur moest Simon Mignolet zich een eerste keer omdraaien in deze Champions League-campagne. Na balverlies speelde Otavio Taremi fraai aan. De spits uit Iran draaide de bal even fraai in de verste hoek: 0-1.


Club Brugge zocht een antwoord, maar Porto stond sterk te verdedigen. Een keer wist Lang de Portugezen te verschalken. Vanaken ging niet door op de voorzet, omdat hij buitenspel liep?

Noa Lang
Noa Lang speelde zijn eerste match in deze jaargang van de Champions League.

Club morst met de strafschoppen

Enkele minuten na de pauze moest de scheidsrechter naar zijn scherm lopen. Daar zag hij hoe Mechele enkele schoppen had moeten incasseren in het strafschopgebied. Penalty voor Club Brugge.

 

Vanaken zette zich achter de bal, maar trapte te slap. Gelukkig voor de aanvoerder snelden de Porto-spelers te snel de rechthoek in. Club kreeg een herkansing.

 

Ook die ging de mist in. Noa Lang - voor het eerst aan de aftrap dit seizoen in de Champions League - schoot scherper, maar Diogo Costa koos dezelfde hoek.

 

Na de penaltymissers kreeg Club Brugge het deksel op de neus. In minder dan een kwartier moest Mignolet zich nog 3 keer gewonnen geven. Porto tikte Club Brugge te makkelijk weg.

 

In de slotfase probeerde Jutgla te milderen, maar zijn pogingen misten power. Met 0-4 op het scorebord kreeg Club Brugge een koekje van eigen deeg.

 

Volgende week dinsdag sluit het team van Carl Hoefkens de groepsfase af met een match in Leverkusen. De inzet blijft onveranderd: blauw-zwart kan poule B winnen. Het ticket voor de 1/8e finales was al binnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Simon Mignolet: "Porto wint verdiend"

Simon Mignolet (Club-doelman): "De wedstrijd begon moeilijk voor ons. Na een dom doelpunt liepen we achter de feiten aan. Porto kon op de counter loeren en daar hebben ze de ideale spelers voor. Die penalty kwam ideaal, maar we pakten het moment niet. We hadden onze avond niet. Porto is de verdiende winnaar, dat moeten we accepteren. Dit zal niet lang blijven nazinderen. We willen ons nog altijd kwalificeren als groepswinnaar."

 

Casper Nielsen (Club-middenvelder): "Als we een strafschop hadden omgezet, gingen we erop en erover. Dat gevoel had ik toch. Mentaal was het een opdoffer. In deze matchen moet je zulke kansen grijpen. Wij hadden moeite met de lange ballen van Porto, we maakten het ze soms te makkelijk."

Als we een strafschop hadden omgezet, gingen we erop en erover.

Casper Nielsen
Gerelateerd:

Fase per fase

90+3' tweede helft
90+3'

einde: 0-4

Club Brugge heeft zich nog niet kunnen verzekeren van de eerste plaats in poule B van de Champions League. Een punt volstond, maar het trakteerde zichzelf op een koekje van eigen deeg. Na de 0-4-overwinning in Porto namen de Portugezen revanche met exact dezelfde cijfers in Brugge.


Zowel Hans Vanaken als Noa Lang misten in de tweede helft een penalty. Daarna werd Club Brugge tureluurs getikt door Porto. Simon Mignolet, tot vanavond ongeslagen in de Champions League, moest zich nog 3 keer omdraaien. Zijn verdediging liet het afweten.


In de slotfase probeerde Jutgla te milderen, maar zijn pogingen waren te slap om de bezoekende doelman te verschalken.


Volgende week dinsdag sluit Club Brugge de groepsfase af met een match in Leverkusen. De inzet blijft onveranderd: blauw-zwart kan poule B winnen. Het ticket voor de 1/8e finales was al binnen.

90+2'

kopbal Meijer

Vanaken vindt de vrijstaande Meijer. De Nederlander kan de vrijschop niet binnenknikken, de bal gaat naast.

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'

+2 minuten

De wedstrijdleiding breit nog een vervolgje aan deze lijdensweg van Club Brugge.

88'

Allez, blauw en zwart.

de Club-supporters blijven positief
86'

Bij Porto komt Rodrigo Conceiçao zo meteen in de ploeg.


De zoon van? De zoon van.

86'

Jutgla met de krul

Jutgla blijft het proberen. Nu krult hij de bal richting de verste paal, te makkelijk om de doelman van Porto te verontrusten.

85'
85'

Jutgla rond zijn as

Het mag niet zijn voor Club Brugge. Jutgla draait knap weg van de Porto-verdediging, in zijn schot zit te weinig schwung. Diogo Costa pakt.

80'

Gedaan met de Youth League, Lynnt Audoor viert zijn debuut op het hoogste niveau.


De middenvelder is net 19 geworden. Hij vervangt Casper Nielsen in de slotfase van Club Brugge - Porto.

79'

Lang vindt Jutgla net niet

Noa Lang met de actie en de indraaiende bal. Jutgla kan er net niet bij.

77'

Porto kon nog maar een keer met 0-5 winnen in de Champions League. In het seizoen 1993-1994 kreeg Werder Bremen die cijfers om de oren.


Toch geen slappe tegenstander in die tijd. Vraag het maar aan RSC Anderlecht.

76'

Club Brugge heeft nog een kwartier om de eer te redden.

74'

Club Brugge speelt te laks. Het komt telkens te laat in de duels.

Tom Boudeweel (in Sporza op Radio 1)
71'
71'