Ga naar de inhoud

Carl Hoefkens: "Spelers mogen niet denken aan de gevolgen van groepswinst"

Carl Hoefkens.

Een ongeslagen Club Brugge speelt woensdagavond vanaf 18.45 u gastheer voor Porto in de voorlaatste groepswedstrijd van de Champions League. Club kan zijn hand leggen op de groepswinst, maar coach Carl Hoefkens wil niet te veel stilstaan bij dat uitgangspunt. 

De 1/8e finales zijn al binnen, de groepswinst is nog geen zekerheid. 

 

Club Brugge speelt zijn laatste wedstrijden in de poulefase dus nog met een duidelijk doel, maar voor Carl Hoefkens is die wortel voor de ogen geen dominant onderwerp.

 

"Ik wil niet dat mijn spelers denken aan de mogelijke gevolgen van groepswinst", zei de coach met een verwijzing naar de betere uitgangspositie bij de loting als groepswinnaar. "Ik wil nu gewoon proberen om de volgende match te winnen."

 

"Ik wil niet van het principe afwijken dat de volgende match de belangrijkste is", zei Hoefkens, die met Club genoeg heeft aan een punt. 

 

"Ik wil die ingesteldheid bij mijn spelers zien. We moeten honger blijven hebben. Porto van zijn kant moet winnen."

 

"Ik verwacht dus een beladen wedstrijd, met veel emotie, spanning en duels. Wij zullen de rust moeten bewaren en zorgvuldig zijn in balbezit net als ginds."

 

In Portugal won Club met liefst 0-4, zaterdag liet het wel een steek vallen in de eigen competitie bij Union.

 

"Het is nu belangrijk om die fouten niet te herhalen. Maar tegen Porto wordt het totaal anders, de Jupiler Pro League en de Champions League zijn twee verschillende competities. Het is belangrijk om die gescheiden te houden."