Ga naar de inhoud

Carl Hoefkens zoekt verklaring: "Gevoel besloop ons dat we alles te verliezen hadden"

Carl Hoefkens

Nadat zijn solide schip toch op opvallende manier water had gemaakt in het Dudenpark, was het uitkijken naar wat de man aan het stuur te vertellen had na de wedstrijd tegen Union. Carl Hoefkens zag een mentaal probleem bij zijn ploeg.

Union kwam ontegensprekelijk als de morele winnaar uit het duel met Club Brugge. Na 16 minuten stond Club 0-2 voor en had het een speler meer op het veld. Dat Club uiteindelijk naar huis moest met een punt smaakte daarom wrang.

 

Tijdens de wedstrijd maakte trainer Carl Hoefkens zich meermaals boos. Na de match had dat gevoel zich volgens Hoefkens omgezet in ontgoocheling. Ontgoocheld omdat zijn ploeg collectief zijn emoties niet onder controle had.

 

"We begonnen nochtans goed", zei Carl Hoefkens op de persconferentie. "Daarna besloop ons het gevoel dat we alles te verliezen hebben en in het leven is het bij alles zo: als je alles te verliezen hebt, ontstaat er druk. Met die druk konden wij vandaag niet om."

Het besloop alle spelers. Op het veld en ernaast. Zelfs bij de fans.

Carl Hoefkens

Op televisie had Hoefkens het gevoel bij zijn spelers vergeleken met wat Lazio Roma overkwam tegen Club Brugge in de groepsfase van de Champions League twee seizoenen geleden. Na een rode kaart voor Sobol won Club nog bijna de cruciale match met een man minder.

 

"Dat gevoel van "het zal toch niet gebeuren" moet er uit naar de toekomst. Het is geen individueel verhaal. Het besloop alle spelers. Op het veld en ernaast. Zelfs bij de fans."

 

"We moeten altijd onze kwaliteiten blijven behouden en mogen nooit het geloof in eigen kunnen verliezen."

"Dure, maar belangrijke les"

Zoekend naar een verklaring voor die angst kwam Carl Hoefkens uit bij "vele jonge spelers" en "de omstandigheden". 

 

"We kwamen onder een druk die we dit seizoen nog niet gewoon waren. Het stadion stond in vuur en vlam en er was een ongelooflijk geloof bij de fans en spelers van Union."

 

Met Mignolet, Odoi, Boyata, Mechele, Vanaken en Nielsen in de basis stond er nochtans wel veel ervaring op het veld. "Dat toont dat het niet evident is", zei Hoefkens. "We moeten er aan werken, want het mag niet meer gebeuren."

 

"Het ergste vond ik het in balbezit. Om het cru te zeggen moeten we meer ballen tonen om in alle omstandigheden te blijven voetballen. Dat is een dure, maar belangrijke les geweest."