Ga naar de inhoud

European Open gaat van start... in Antwerps chocolademuseum

David Goffin, Karen Chatsjanov en Hubert Hurkacz mochten zich voor de gelegenheid uitleven als chocolatiers.

Het officiële startschot van de European Open, het ATP-toernooi van Antwerpen, is vandaag gegeven op een wel heel unieke locatie. Tijdens de rest van het toernooi vormt de Lotto Arena het decor voor een week toptennis, maar de voorstelling vond plaats in chocolademuseum Chocolate Nation. Daar mocht onder anderen David Goffin een chocolade tennisbal versieren.

Toernooidirecteur Dick Norman kan een stunt om de European Open aan te kondigen wel smaken, zo bewees hij dit jaar opnieuw. David Goffin (ATP-58), de Pool Hubert Hurkacz (ATP-11) en de Rus Karen Chatsjanov (ATP-18) zijn enkele van de toppers die in actie komen in het enkeltoernooi.

 

Zij waanden zich vandaag voor de verandering geen professionele tennisspelers, maar wel chocolatiers. Zo mochten ze eens chocolade tennisballen signeren in plaats van rubberen exemplaren. "Ik heb me prima geamuseerd met mijn collega's", vond ook Goffin. 

 Het wordt een toernooi om duimen en vingers bij af te likken.

Dick Norman, toernooidirecteur European Open

"We lanceren de European Open in een chocolademuseum, want het wordt een toernooi om duimen en vingers bij af te likken", zegt Norman met een knipoog. 


"We kijken er enorm naar uit. Deze week verwelkomen we enkele kleppers in de Lotto Arena, aangevuld met veel jong talent en Belgische toppers zoals David Goffin en lokale held Michael Geerts", gaat Norman verder.


Met Dominic Thiem en Stan Wawrinka doen 2 ex-grandslamwinnaars mee, Andy Murray zei gisteren af wegens overbelasting.

Vanaf vrijdag kan u de European Open live volgen bij Sporza, te beginnen met de kwartfinales van het enkelspel en de halve finales van het dubbelspel. Beide finales staan zondag gepland.

Morgenavond kan u ook op onze website de partij tussen Goffin en het jonge Belgische talent Gilles Arnaud Bailly, nummer 2 van de wereld bij de junioren, bekijken in de eerste ronde.

Goffin was ziek: "Ik heb weer energie en mijn lichaam voelt beter aan"

En hoe zit het met de gezondheid van David Goffin, die vorige week nog verstek moest laten gaan voor het ATP-toernooi in Firenze? "Ik heb na mijn ziekte nog een beetje moeite met mijn ademhaling, maar ik hoop dat het vanaf morgen beter gaat." 

"Ik heb weer energie en mijn lichaam voelt weer beter aan. Het belangrijkste is om goed aan het toernooi te beginnen en elke dag beter en beter te worden."

Meer foto's van de "chocolatiers"