Ga naar de inhoud

Scheurtje in zijn buikspieren dwingt Zizou Bergs tot forfait voor Antwerpen

 vr 14 oktober 2022 21:11

Zizou Bergs (ATP 136) moet geblesseerd forfait geven voor de zevende editie van de European Open, dat volgende week in Antwerpen begint. De 23-jarige tennisser is onvoldoende hersteld van een blessure die hij vorige maand opliep.

Zizou Bergs is nog niet voldoende hersteld van het scheurtje in de buikspieren dat hij vorige maand opliep tijdens het ATP-toernooi in het Franse Metz. 

 

Een tegenslag voor de Limburger, die goede herinneringen heeft aan het toernooi in Antwerpen. Twee jaar geleden boekte hij er zijn eerste ATP-zege. 

 

Zijn wildcard voor de hoofdtabel zou naar Gilles Arnaud Bailly (ATP 1185) gaan en ook Michael Geerts (ATP 267) zou doorschuiven naar de hoofdtabel. Alexander Blockx (ATP 1531) kreeg dan weer een wildcard voor de kwalificaties, zo bevestigden de organisatoren.

 

In Antwerpen viert Ruben Bemelmans volgende week zijn afscheid met een laatste dubbeltoernooi. Hij zal samenspelen met Blockx. Ook Xavier Malisse zal opnieuw dubbelen in Antwerpen. Hij doet dat aan de zijde van de Argentijn Diego Schwartzman.