Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Ruben Bemelmans zwaait af in dubbeltoernooi van European Open

 do 13 oktober 2022 17:21
Ruben Bemelmans haalt zijn racket nog eens boven.

Nog een laatste keer komt Ruben Bemelmans in actie als professioneel tennisspeler. Een thuismatch op het ATP-toernooi van Antwerpen, de European Open, aan de zijde van Alexander Blockx wordt zijn laatste wapenfeit.

In juni kondigde Bemelmans al aan dat hij tenniscoach zou worden van de talentvolle Zizou Bergs, en nu is het moment ook aangebroken dat hij zijn laatste dubbeltoernooi afwerkt. 

 

De Limburger koos ervoor om zijn loopbaan te beëindigen in eigen land. Bij de eerder aangekondigde namen die zullen dubbelen in Antwerpen, vinden we ook Xavier Malisse, die nog eens terugkeert uit zijn tennispensioen.

Bemelmans kan voor dé verrassing zorgen aan de zijde van een Belgisch toptalent als Blockx.

Dick Norman, toernooidirecteur European Open

Toernooidirecteur Dick Norman is blij met de grote Belgische tennisnamen: "En wie weet zorgt Malisse opnieuw voor een stunt zoals vorig jaar, deze keer aan de zijde van Schwartzman. Of Bemelmans kan evengoed voor dé verrassing zorgen aan de zijde van een Belgisch toptalent als Alexander Blockx." 


Het belooft alvast een spektakelrijk toernooi te worden: "Vorig jaar zat de zaal telkens bomvol om Xavier aan het werk te zien en hij scoorde enkele sublieme punten", herinnert Norman zich nog. 


De European Open gaat van start op 16 oktober en de finales in het enkelspel en het dubbelspel staan gepland op 23 oktober. 

Gerelateerd: