BEKIJK: Michy "Batsman" Batshuayi is weer de superheld voor Fenerbahçe

zo 9 oktober 2022 21:12

Michy Batshuayi is zich op korte tijd een cultstatus bij elkaar aan het voetballen bij Fenerbahçe. In de Europa League had hij zich al tot 2 keer toe tot matchwinnaar ontpopt (waarvan één keer in de extra tijd) en ook tegen het Fatih Karagümrük van coach Andrea Pirlo was het weer prijs, nu met de 5-4 in de 95e (!) minuut.

Michy Batshuayi kreeg na zijn doelpunt in de Europa League tegen Larnaca aanvankelijk rust tegen laagvlieger Fatih Karagümrük.

Het zou nochtans een spektakelmatch worden, met voortdurend wisselende kansen. Zo floot de ref in 10 minuten tijd 3 penalty's, wat Enner Valencia in staat stelde 2 van zijn 3 goals van de avond te maken.

Maar nog kon Fenerbahçe geen afstand nemen. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd werd dan toch een beroep gedaan op Batshuayi. Vijf minuten in de extra tijd bewees hij al zijn waarde, door een diepe bal op te pikken en onder doelman Viviano te frommelen.

Fenerbahçe komt door deze zege tot op 1 punt van het leiderstrio, met nog één match minder gespeeld. Voor Andrea Pirlo wordt het op de 17e plaats in het klassement stilaan warm onder de voeten.