Ga naar de inhoud

Duivels zijn reekshoofd bij loting voor EK 2024, maar kunnen Mbappé én Haaland treffen

 wo 28 september 2022 11:55

Het WK moet nog beginnen, maar volgende week is er ook al een sleutelmoment voor het EK 2024. Dan wordt in Frankfurt geloot voor de kwalificaties van het EK voetbal van 2024 in Duitsland. De Rode Duivels beginnen als een van de reekshoofden aan de loting. Met wereldkampioen Frankrijk en vice-Europees kampioen Engeland zitten in pot 2 ook enkele kleppers.

De Duivels krijgen in pot 1 het gezelschap van Portugal, Hongarije, Zwitserland, Polen en Denemarken. Nederland, Kroatië, Italië en Spanje zijn  ook reekshoofd, maar zitten als finalisten van de Nations League nog in een aparte pot.

 

In pot 2 zijn Frankrijk en Engeland terechtgekomen, en verder ook Oostenrijk, Tsjechië, Wales, Israël, Bosnië, Servië, Schotland en Finland.

 

Het Noorwegen van Erling Haaland zit in pot 3. Duitsland is als gastland automatisch gekwalificeerd.

Geen Rusland

Rusland ontbreekt bij de loting. Het land werd door de UEFA vanwege de inval in Oekraïne uitgesloten van deelname. De Duitse organisatoren wilden ook graag Wit-Rusland bannen, vanwege de steun van het land aan Rusland, maar de Wit-Russen werden wel ondergebracht in pot 5.


De top twee van elke groep plaatst zich rechtstreeks voor het EK. Er worden ook nog drie EK-tickets verdeeld via de play-offs van de Nations League. De kwalificaties vinden plaats tussen maart en november 2023.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.