Ga naar de inhoud

Alpecin-Deceuninck wil inzage in dossier en gesprek met Van der Poel en Team NL

 ma 26 september 2022 20:27
" "
Alpecin-Deceuninck-manager Christoph Roodhooft ving Mathieu van der Poel op in Australië.

Het hotelincident met Mathieu van der Poel, dat hem zijn WK kostte, krijgt nog een staartje. Zijn team Alpecin-Deceuninck wil inzage in het complete dossier en houdt nadien een gesprek met Van der Poel en de betrokkenen bij Team NL. "Op basis daarvan zullen we bepalen welke stappen er genomen worden", luidt het in een mededeling van de Belgische formatie.

Van der Poel werd maandag in Australië veroordeeld tot een boete, omdat hij de avond voor het WK twee meisjes in een hotel in Sydney belaagd had. De rechter in Sutherland gaf de Nederlandse wielrenner een boete van 1.500 Australische dollar, zo'n 1.000 euro.

De Nederlandse kopman mag het land verlaten en werd intussen al op de luchthaven gespot.

Van der Poel bracht een groot deel van de nacht van zaterdag op zondag in de cel door, omdat hij de meisjes van 13 en 14 jaar zou hebben geduwd. Ze hielden hem wakker met hun lawaai en geklop op de deur. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen stapte zondag na zo'n 30 km uit de wedstrijd. Remco Evenepoel reed enkele uren later naar zijn eerste wereldtitel.

Respect voor anderen binnen en buiten het peloton is een basiswaarde van Alpecin-Deceuninck. Daarom willen we dit op een gepaste manier opvolgen

Persbericht wielerteam

"Wij hebben akte genomen van de gebeurtenissen van de afgelopen 48 uur in Wollongong. Het is duidelijk dat dit een verhaal is met enkel verliezers, en dat kunnen wij alleen maar betreuren", klinkt het bij zijn werkgever Alpecin-Deceuninck.

"In eerste instantie lag onze focus op het voorzien van juridische bijstand ter plaatse en het mogelijk maken van een snelle terugkeer van Mathieu van der Poel."

"Nu dat is gebeurd willen wij een zo volledig mogelijk beeld krijgen van het verloop van het incident, onder meer door inzage van het complete dossier (de documenten van de rechtbank ontbreken nog) en een gesprek met Mathieu van der Poel en betrokkenen bij Team NL. Op basis daarvan zullen wij bepalen welke stappen er genomen worden."

"Wij willen stellig benadrukken dat respect voor anderen binnen en buiten het peloton te allen tijde een basiswaarde is van Alpecin-Deceuninck. Daarom ook dat wij dit op een gepaste manier willen opvolgen."

Gerelateerd: