Ga naar de inhoud

Christoph Roodhooft over Mathieu van der Poel: "Hij heeft in een cel gezeten, hé"

Het WK van Mathieu van der Poel is een nachtmerrie geworden. De 27-jarige Nederlander werd gisterenavond meegenomen naar het politiebureau na een akkefietje in zijn hotel en gaf er op het WK na 30 kilometer al de brui aan. Christoph Roodhooft, ploegleider bij zijn team Alpecin-Deceuninck: "Je hebt geen verhaal en daar sta je dan."

Na zijn razendsnelle opgave had de pers postgevat aan de Nederlandse camper, waar Mathieu van der Poel verstoppertje speelde.

 

Toen ploegleider Christoph Roodhooft dan toch de radiostilte brak, glipte Van der Poel sluw weg.

 

"Mathieu wilde om 21 u slapen, maar er was voortdurend rumoer in de gang. Tegenover zijn kamer waren er 2 kamers met kinderen", doet Roodhooft het verhaal.

 

"De kinderen begonnen op de deur te kloppen en na de 3e keer is Mathieu naar buiten gegaan. Er waren geen ouders bij de kinderen."

 

"Mathieu is dan uitgevlogen. Hij was het beu, het was al middernacht. Uiteindelijk heeft men de politie gebeld en heeft hij een verklaring moeten afleggen. Dat heeft tot 4 u geduurd."

Dat koersen niet mogelijk was? Toen hij sliep, was het 7 u. Hij heeft in een cel gezeten, hé.

Christoph Roodhooft

Roodhooft wil niet ingaan of er geduwd is ("Ik was er niet bij, maar ik kan het me moeilijk inbeelden"), dan wel of Van der Poel op borgtocht werd losgelaten. "Maar geld is er niet betaald."

 

"Blijkbaar moet de verklaring in een of andere rechtbank komen... Het is ambetant, ja. Je hebt geen verhaal. Je staat er en je moet het ondergaan."

 

"Dat koersen niet mogelijk was? Toen hij sliep, was het 7 u. Hij heeft in een cel gezeten, hé."

 

"Hij was vooral ontgoocheld over het feit dat hij 2 maanden die focus gehad heeft op het WK en na een hele slechte Tour weer de goesting had gevonden. Dit is echt een domper."

 

(lees voort onder de video)

Volgt er nog een staartje?

Volgens Australische media is het paspoort van Mathieu van der Poel ingetrokken en riskeert hij nog een maand vast te zitten in Australië.

 

Roodhooft: "Ik weet het niet. Hij moet dinsdag langsgaan, maar volgens de officier die wij hebben gezien, was er geen probleem. Dat zijn paspoort is afgenomen, is blijkbaar de normale procedure."

 

"Wat hem dan ten laste gelegd wordt? Hij heeft gewoon een verklaring moeten afleggen, net zoals je bij een auto-ongeval doet, zijn versie van de feiten."

 

Koersen was dus geen optie: "Weinig slaap is één ding, maar je zit wel in de bak, hé. Gewoon omdat je de gang opstormt omdat je het na 3 uur zat bent."

 

Waar was de Nederlandse federatie? "Dat weet ik niet, ik was er ook niet bij. Ik heb hem pas gezien na zijn verklaring."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.