Ga naar de inhoud

Atletico Madrid veroordeelt racistische gezangen tegenover Vinicius

Atletico Madrid heeft zich verontschuldigd voor het wangedrag van enkele supporters. Zondag ontspoorde de derby tegen Real Madrid, grotendeels buiten het stadion. Real-speler Vinicius was het mikpunt van bedenkelijke gezangen. 

Vinicius was voor de derby al aangeschoten wild. 

 

Bij Atletico Madrid werden de messen op scherp gezet en waarschuwden ze de Braziliaanse spits dat hij bij een doelpunt zijn traditionele dansje niet te berde zou moeten brengen.

 

Maar het bleef niet bij verbale prikjes voor de wedstrijd, in en rond het stadion werd de spits racistisch geviseerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bijna 48 uur na de match heeft Atletico Madrid nu toch gereageerd. "We veroordelen de ontoelaatbare gezangen van een minderheid van de fans buiten het stadion voor de derby", luidt het.

 

Atletico benadrukt dat het een "open en inclusieve club" is voor fans van "verschillende nationaliteiten, culturen, rassen en klassen". 

 

"Enkelingen kunnen het imago niet aantasten van duizenden supporters die hun team met passie en respect voor de rivaal steunen."

 

"We staan niet toe dat iemand onze kleuren gebruikt om racistische of xenofobe verwensingen te uiten."

 

Atletico hanteert naar eigen zeggen de nultolerantie en verleent zijn volledige medewerking aan het onderzoek. 

 

"We voelen veel pijn. We aanvaarden niet dat onze fans geassocieerd worden met dit gedrag en dat onze waarden in twijfel getrokken worden door een minderheid. Dit is ontoelaatbaar. Zij maken geen deel uit van onze familie."