Ga naar de inhoud

Atlético-fans schelden Thibaut Courtois huid vol, doelman legt ze zwijgen op met tattoo

Courtois toonde zondag koeltjes zijn recent geplaatste tattoo.

Kritiek raakt hem al lang niet meer. Thibaut Courtois keerde dit weekend terug naar Atlético, waar heel wat fans hem uitspuwen sinds hij voor de grote rivaal speelt. Eén supporter ging vooraf fel tekeer, maar stootte op een snedige counter. Courtois toonde namelijk simpelweg zijn tattoo van de Champions League-trofee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Atlético fan bleef Courtois tijdens zijn opwarming bestoken. Zo noemde hij de Rode Duivel onder meer "een geldwolf". 

Courtois lachte er eens mee en toonde vervolgens zijn tattoo die hij afgelopen zomer liet zetten. Daarop staan de Champions League-trofee, de letters "TC1" en een muur - een verwijzing naar zijn bijnaam "El Muro".

Ik luister met een glimlach naar wat supporters roepen.

Thibaut Courtois

Na de wedstrijd, die Real met 2-1 won, kwam Courtois bij Play Sports nog eens terug op de vele verwensingen in het stadion.

 

"Ik hou wel van een vijandig sfeertje", verklapte de doelman. "Dat geeft een goeie kick en adrenaline. Ondertussen maak ik het al vele jaren mee. Ik luister met een glimlach naar wat ze roepen. Dan stoppen ze er meestal mee."

 

Courtois vond wel dat ouders nog altijd een voorbeeldfunctie moeten vervullen. "Wat vaders of moeders soms roepen met kinderen naast ze... Het is soms niet te doen. Alsof je in een stadion mag roepen wat je wilt. Oké, er mag rivaliteit zijn, maar vaak gaat het er ver over."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.