Ga naar de inhoud

Hubo Handbal wint thriller en behoudt net als Bocholt ongeslagen status in BENE-League

Hubo Handbal.

Hubo Handbal en Bocholt blijven bovenin meedraaien in de BENE-League. De Belgische ploegen wonnen - al dan niet met gemak - hun wedstrijden op de tweede speeldag en delen de leiding met Aalsmeer, uit Nederland.

Op de tweede speeldag van de BENE-League handbal was het uitkijken naar het duel tussen de Belgische bekerwinnaar Bocholt en Belgisch kampioen Wezet. Maar spanning was er nauwelijks in een goed bezette Damburg.

 

Wezet klampte aan tot 2-2 (5.) maar werd daarna op alle fronten door de Limburgers overklast. Bij 11-4 (20.) lag de wedstrijd in een beslissende plooi. De 18-7 aan de rust zei nog net iets meer over de suprematie van de Limburgers in de eerste helft. De tweede helft was beduidend minder, maar Bocholt rondde af met 32-24 winst.

 

Hubo Handbal was in Panningen tegen Bevo lang op achtervolgen aangewezen, maar de fusieploeg keerde in het slot de rollen om en won met 33-34. Na een thriller blijft de ploeg foutloos bovenin meedraaien.

 

Ook één doelpunt verschil was het verdict in het duel tussen Pelt en Volendam. 26-25 voor Pelt en meteen de eerste zege voor de Limburgers. Die eerste overwinning was er ook voor Lions, tot slot haalde Aalsmeer het vlot van Atomix. 

 

Na twee speeldagen voeren Bocholt, Hubo Handbal en Aalsmeer zonder puntenverlies het klassement aan. Voor Volendam, Wezet, Bevo, Atomix en Tachos viel er nog niets te rapen.

speeldag 2
Hurry Up Eupen 27-27
Tachos Lions 19-41
Bevo Hubo 33-34
Sporting Pelt Volendam 26-25
Bocholt Wezet 32-24
Atomix Haacht Aalsmeer 23-40
stand
    M ptn
1. Hubo 2 4
2. Aalsmeer (Ned) 2 4
3. Bocholt 2 4
4. Lions (Ned) 2 3
5. BocholtEupen 2 3
6. Hurry Up (Ned) 2 3
7. Sporting Pelt 2 3
8. Volendam (Ned) 2 0
9. Wezet 2 0
10. Bevo (Ned) 2 0
11. Atomix Haacht 2 0
12. Tachos (Ned) 2 0