Limburgse teams beginnen sterk aan BENE-League, kampioen Wezet nipt onderuit

za 3 september 2022 23:26
Ze speelden hun eerste officiële wedstrijd.
Hubo Handbal is de fusie van Initia Hasselt en Handbal Tongeren.

De 3 Limburgse clubs zijn goed aan het seizoen begonnen in de BENE-League handbal. Bocholt pakte belangrijke punten in Volendam, Pelt realiseerde op het veld van titelverdediger Lions een gelijkspel en Hubo Handbal was verschillende maatjes te groot voor Tachos. De Limburgse fusieploeg is de eerste leider.

Bocholt opende vanmiddag het nieuwe seizoen in de BENE-League met de wedstrijd in Volendam. Bocholt, dat vorig jaar de Belgische titelfinale én de BENE-League-finale verloor, leek op een gemakkelijke zege af te stevenen.

De 1-6 na 10 minuten sprak boekdelen. Maar ook de Nederlanders vonden stilaan hun draai en beperkten de schade aan de rust tot 11-13. En Volendam ging in de tweede helft op zijn elan verder. Met nog 9 minuten op de klok waren bij 22-21 de rollen plots omgekeerd. Maar de eindspurt van Bocholt was er één die gezien mocht worden.

De jarige Thomas Driesen nam met de 25-27 alle twijfels weg. De aansluitingstreffer van Volendam in de slotseconden deed niet meer ter zake. Bocholt won met 26-27,  voor de nieuwe coach Luc Boiten meteen een opsteker.

Sporting Pelt ging meteen op bezoek bij titelverdediger Lions. Een zeer evenwichtige eerste helft werd afgesloten met 20-21 cijfers. In de tweede periode sloeg Pelt een kloofje van drie doelpunten, maar het gaf die bonus in de slotfase nog uit handen: 33-33.

Hubo Handbal liet in zijn eerste officiële wedstrijd geen twijfel over winst en verlies bestaan. Nieuwkomer Tachos klampte tegen de fusieploeg van Initia Hasselt en Handbal Tongeren aan tot 4-4, maar zakte na 10 minuten compleet door de mand.

Hubo Handbal leidde aan de rust met 20-8. Eenzelfde scenario in de tweede helft. Het overwicht van de fusieclub vertaalde zich in een 43-20 zege.

Hurry Up leidde aan de rust tegen Belgisch kampioen Wezet met 10-11. De Nederlanders haalden het uiteindelijk met 23-25. Aalsmeer ten slotte was baas in het Nederlands onderonsje tegen Bevo (34-31).