Ga naar de inhoud

Fraser-Pryce, die niet aan stoppen denkt, daagt Duplantis uit: "Volgend jaar lopen we op Memorial tegen elkaar"

 do 1 september 2022 20:26

Shelly-Ann Fraser-Pryce, wereldkampioene op de 100m, is morgen een van de trekpleisters op de Memorial Van Damme in Brussel. Op een persconferentie donderdag ging het over het einde van haar carrière. "Hoelang ik nog doorga? Ik droom van Parijs", klonk het bij de Jamaicaanse, die een weddenschap aanging met de Zweedse polsstokspringer Armand Duplantis.

Honderd procent in vorm voelt Fraser-Pryce zich niet. "Mijn hamstring speelt een beetje op", vertelde ze. "Ik heb overwogen om mijn seizoen vroegtijdig af te breken, maar uit scans is gebleken dat het niet ernstig was. Ik ben optimistisch dat ik morgen goed kan presteren."

 

De Jamaicaanse regerende wereldkampioene is inmiddels 35, maar droomt nog altijd van het wereldrecord van Florence Griffith-Joyner, die in 1988 10"49 liep. Fraser-Pryce heeft een persoonlijk record van 10"60. "Dit seizoen was ik heel constant en liep ik altijd in die 10"60", stelt ze vast.

 

"Dan is het ook mogelijk om eens in de 10"50 te lopen en eens je daar geraakt, is alles mogelijk. Hoelang ik nog doorga? Die vraag krijg ik vaak. Ik weet het niet, maar als ik me goed voel en het leuk vind, zie ik geen reden om te stoppen. Ik droom van de Spelen in Parijs in 2024."

 

Meetingdirecteur Kim Gevaert vroeg aan de Jamaicaanse in welk opzicht ze veranderd is sinds de twee tegen elkaar liepen. "Toen was ik heel onzeker", antwoordde Fraser-Pryce. "Nu ben ik meer ontspannen en geniet ik meer. Als je relaxed bent, loop je veel harder, dat is een van de grootste lessen die ik geleerd heb."

Volgend jaar 100m tegen Duplantis

Fraser-Pryce oogde bijzonder ontspannen en daagde voortdurend de Zweedse polsstokvedette Armand Duplantis uit, die naast haar zat. "Ik zou graag eens polsstokspringen. En Mondo, hoe snel ben jij eigenlijk op de 100 meter", vroeg ze. Waarop Duplantis antwoordde: "Ik kan je kloppen." 

 

Fraser-Pryce was niet onder de indruk. "Hoelang is die polsstokaanloop? 20 meter? Wedden dat ik sneller ben op de 100 meter?" Duplantis ging akkoord met de weddenschap. "Afgesproken, volgend jaar lopen wij in Brussel een 100 meter tegen elkaar", zei de Zweed, en de twee schudden elkaar de hand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: